Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - nezle mi? grip mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumnezle mi? grip mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ebruer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2009 Saat 16:24

Hocam, kızımın nezlesi ve burun tıkanıklığı dolayısıyla geçmiş tarihli yazılarınıza okuyunca

bir virüslerin bir de bakterilerin(mikropların) neden olduğu hastalıklar olduğunu;

antibiyotiklerin sadece Bakterilere karşı etkili olduğunu nezleye ise sadece virüsler neden olduğu için bir işe yaramayacaklarını

Kan sayımında WBC sayısı normal ya da düşükse gribal enfeksiyon geçirildiği

Nezlenin (nezle ile grip aynı şey) viruslerin sebep olduğu bir hastalık olduğunu

Nezlenin ateş yapabileceğini, ateşi 2. gün öksürük ve nezlenin takip edeceğini ve 2-3 haftalık sürede hastalığın geçeceğini

Ateş ile başlamamışsa nezlenin daha uzun süreceğini

Nezle halinde sadece ateş varsa antibiyotiğin kullanılmayacağı, Ateş varsa ve kan tahlili sonucu bakteri ise antibiyotik kullanmak gerektiği

Nezle halinde ilk 3 gün 2x2 iliadin damla sonra 1 hafta 8-10 damla serum fizyolojik kullanılması gerektiğini

Serum fizyolojikte zorlanılıyorsa SiccNasal kullanılabileceğini

Herhangi bir antibiyotik şurup içmeyip Ihlamur, limonlu bal içilip, cold mix kullanılacağını

Akıntının su gibi başlayıp hastalığın iyileşmesi evresinde koyulaşacağını

Burundaki virusun kulağa ve boğaza atlayabileceğini

anladım. Ne kadar doğru anlayabilmişim?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2009 Saat 09:57
Süper.. Şu anda Türkiye'deki pek çok çocuk doktorundan daha bilgilisiniz. Sadece İliadin, kulak ağrısı olursa kullanılacak. Birde kulak problemini virus veya bakteri yapmıyor, bunlara karşı vücut önlem alırken oluşan "ödem" nedeni ile Öztaki borusunun kapanması ile oluyor.
Yukarı Dön
saka_78 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 08:32

hocam nasılsınız

benim 11,5 aylık kızım hasta, ateş,bol burun akıntısı ve öksürükle başladı,dr. calp.l,ateş 38.5 u aşarsa(k.altından ölç dedi ben kulaktan ölçüyorum)ibuf.d ver dedi, ayrıca hastalığı için de actif.d şurup 2 kez 1/2 ölçek ver dedi,ama prospektüse baktım bir sürü yan etkisi varmış 2-3 gün kullandım devam edelim mi, burun akıntısı azaldı öksürük arttı.

daha önce ateşi yoktu hastalığı s.fizyolojik ve soğuk buharla atlatmıltık ama çok hırıltısı vardı,ateşi yoktu o zaman, şimdi hırıltı yok..

ayrıca bende çok hastayım bana sudaf.d ve agument.n verdi dr. ama çocuk dr.u, agumen.ini kullanma dedi, a.biyotiğe gerek yok dedi, ama ben iyice kötüleştim, kulak ağrısı başladı kullansam kızıma zararı olmaz değilmi

hocam birde ben evde yokken babanesi kızı kat kat giydiriyor, 2 kat pjamalar,hırkalar, üşüttü çocuk daha kütü olur diye, birde yeşil ve kötü kokan kaka muammamız var, kızım ishal gibi kakası koyu yeşil,üşütmekten oluyor diye tutturduTongue sizde okuyorum çok ymekten diyosunuz
kızım kilo olarak %10-25 percentilde ama boyu %25-50 de et tutmuyor demişsiniz (8,5 kilo 74 cm) nasıl besliyeceğimizi şaşırdık  hasta oldu bişey yemiyor, babanesi de sırf bişey yesin diye habire bebe bisküvisi süt, tarhana çorbası tıkmaya çalışıyo kızıma...anne biraz öğün aralarını aç diyorum ama nafilee...Angrysiz ne önerirsiniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2009 Saat 11:24
Soğuk algınlığı ilacı diye satılan hiçbir ilacı almayın..Gripte sizin kullandığınız ilaçların hiçbir fatdası yok, zararları var. Beslenmesi, süt ve ete ağırlıklı olmalı . Aşırı nişasta ve şekerli gıdalardan uzak durun. Bir sürü lüzumsuz gıda ile çocuğun karnı şişiriliyor, çocuk gelişemiyor. Şekerli gıdalar yüzünden kaka bozuk. Bizim insanlarımız hala hastalıkların, üşütme, nazar, diş çıkarma, kuş kanadından yel alma, terinin üstünde soğuması ile  olduğunu zanneder. Maalesef, mikropları öğrenmelerinede imkan yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.