|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gulseno1212 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Oca 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gulseno1212
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Oca 2017 Saat 14:25 |
Sevgili Doktor Bey, Biz şuan 16 aylık olan ikiz kız evlatlarımızın koruyucu ailesiyiz.Henüz 3 aydır birlikteyiz.31 haftalık iken sezeryan ile 1.kızımız 1550 2. kızımız 1750 kg olarak dünyaya gelmişler.3 ay küvezde kalmışlar.Şu an 1.kızımız 9,5 kg - 72cm boy ikinci kızımız 10,5 kg- 73 cm boy.Birlikte yaşamaya başladıktan sonra gördük ki çok hastalanıyorlardı.Önceleri kendimi suçluyordum ancak yuvayı aradığımda sezeryan ve prematüre doğumdan dolayı alerjen ve bağışıklıklarının düşük olduğu bu nedenle orada da sık sık hastalandıkları ve antibiyotik kullandıkları söylendi.Zira götürdüğüm özel hastane doktoru da sağlık dosyalarını inceleyip aynı şeyleri söyledi.Size sorularım; 1-Bu kadar yoğun ilaç(antibiyotik+alerji +diğer ilaçlar)kullanımına rağmen sizin yönergelerinize göre davranıp (hastalanarak bağışıklıklarını güçlendirme) bağışıklıklarını güçlendirebilir miyim yoksa geç mi kalındı? veya başka nasıl güçlendirebilirim? 2-Yönergelerizi bilmeden süt-et ağırlıklı olmak üzere sebze ve meyve ile iyi beslediğimi düşünerek de aldığım tüm vitamin ve doğduklarından itibaren verilen demir ilaçlarını kestim.Yalnız omega3 yağ asidi ihtiva eden gıdaları sevmedik lerinden veremiyorum.Siz önemli dediğiniz için nasıl takviye yapabilirim. 3-1. kızımızızn yuvadan itibaren antibiyotik kullanmama rağmen hiç geçmeyen şeffaf koyu kıvamlı ve bazen sarıya dönen burun akıntısı var.Serum fizyolojik kullanıp elektrik süpürgesine takılan aspiratör ile sık sık temizliyorum.Ancak banamısın demiyor.Dr ilk önce dişten (azıları çıkıyor )sonra da alerjiden dolayı olduğunu avamys sprey (2 kez 1 pıs)+zaditen(1 kez 1 şeker kaşığı) kullanmam gerektiğini belirtti.4 gündür kullanıyorum ama içimde şüphe var.Ne dersiniz? 4-2. kızımıza 5 gün önce orta kulak iltihabı deyip antibiyotik verdi.Allah'tan ki sizi tanıdım ve yönergelerinize göre hareket ettim de vermedim.Çok şükür iyi şu anda.(iliadin+cold mix+limon).Ayrıca kullanılması zararlı dediğiniz tüm ilaçları sizin yazılarınız üzerine not edip vermeyeceğim bundan sonra. 5-Rota aşısı yapılmamış ve okuduğum kadarı ile zamanı geçmiş sanırım.İkame bir şey yapılabilir mi? 6-Yanlış veya eksik yaptığımı düşündüğünüz diğer tavsiyeleriniz olabilir mi? Ders çalışır gibi forumda yazdıklarınızı not ediyorum.Ama yanlış birşey yapmamak için tüm mesajlarınızı okuyamadan size yazmak istedim.Hakkınızı helal edin lütfen.. Saygılarımla
|
|
ikiz
|
|
![]() |
|
gulseno1212 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Oca 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gulseno1212
![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor Bey, Bir konuyu daha danışmak istiyorum.Kızlarımın yüz ve yer yer vücutlarında kızarıklıklar ortaya çıktı.Fotoğrafları yükledim. Dr ilk önce su çiçeği şüphesi duyduysa da sonradan öyle olmadığını besinlerle ilgisi olabileceğini söyleyerek kandan alerji testi yaptırdı ve total alerji çok düşük çıktı.Takip edelim artarsa tekrar değerlendiririz dedi. -Ben çorbalarını hep kemik veya paça suyundan yaptım ve diğer besinlerini de güçlü vermeye çalıştım. Acaba ağır gelmiş olabilir mi? -Hata yapıp çok giydirdim (yazılarınızı okuyunca hata yaptığımı anladım).Bu sebeple de olabilir mi? Saygılarımla http://i.hizliresim.com/NlJDPQ.jpg http://i.hizliresim.com/adRYW7.jpg http://i.hizliresim.com/YqR60A.jpg http://i.hizliresim.com/8PozBA.jpg
|
|
ikiz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- O ILACLARI kullandiklari icin, o zavalli cocuklar bu halde!! Butun ilaclari kesin, fazla kalabaliga da sokmayin!! 2- Sut agirlikli besleyin. 3- Bu yaslarda; antibiyotik gereken hastaliklar OLMAZ.. Siz bakmayin, Turk doktorlarina, onlar her bir seye Allerji derler ve Antibiyotik verirler.. 4- Rota asisi zamani gecmis, hicbir sey yapilamaz!! 4- Kizarikliklar; ASIRI SICAK tutmaya bagli.. Her kis gordugumuz dokuntuler.. Bu yasta "Allerji testi" yapanlar; SAHTEKARLARDIR.. Sizi kandiriyorlar. Bu ahlaksizlara inanmayin... 5- Su cicegi asisi yapilmamis ise, yaptirin. Her gun yikayin, az giydirin, terletmeyin, merak etmeyin, Turk doktorlarinin zannettigi gibi; "Usutmek ile" hastaliklar olmaz.. Okumaya devam... Ilk sayfadaki makalelerimi de okuyun. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gulseno1212
Sevgili Doktor Bey, Kızlarımdan arda kalan tüm zaman sizin makalelerinizi ve sorulan sorulara cevaplarınızı okuyarak geçiyor.
Sizden öğrendiklerimle kısa zaman içinde kızlarımı tam 4 kez antibiyotik ve gereksiz/zararlı bir çok ilaçtan korudum. Gülebilirsiniz ama bu benim için o kadar kıymetli ki anlatamam.Koruyucu aile olurken kızlarımı sağlık sektöründen de korumam gerekeceği hiç aklıma gelmemişti:) Değerli vaktinizi çok fazla almamayım.Ben size çok minnettarım.Çok hakkınız var bizde.Dilerim Rabbim'den her iki cihanda da size iyilikler nasip etsin.Değerli bilgileriniz ve yardımlarınız için çoooookkkk teşekkür ederim. Okumaya devam:) Saygı ve sevgilerimle.
|
|
ikiz
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|