Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronsit ve hirilti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBronsit ve hirilti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Konu: Bronsit ve hirilti
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 15:03
Merhaba,
Tekrar hosgeldiniz aramiza.
Benim 19 aylik bir kizim var. Bu kis hastalandiginda dr ye goturdum, cok kotu bronsit olmus dedi, ilaclar verdi. Kesinlikle hava ortaminin kuru olmamasini, camasirlarin guneste kurutulmasini, sobanin ustunde su bulundurulmasini, vs soyledi. Bende elimden geldigince dikkat ettim. Cok iyi bakilirsa 7 yasina kadar gececegini soyledi. İgnelerle ilaclara iyilesti cok sukur, bi ara yine hasta oldu. Yine dr ye goturdum (ikincisi baska doktordu). O da alerjik bronsit oldugunu soyledi. Igne kesin cozumdur diyerek igne verdi. Ilk doktor da igne vermisti, iki dr nin verdigi ignelerin toplami 19 filan oldu. Hepsini vuruldu. Ignelerin adini hatirlamiyorum ama kuvvetli ignelerdi.

Simdi de zaman zaman geceleri hiriltisi oluyor. Burun hiriltisi degil, boyle icinden gelen bir hirilti. Acaba diyorum bronsitinden mi kaynaklaniyor yoksa dr ler bana yanlis bilgi mi verdi kizimin hastaligi konusunda. Ilk doktor sadece bronsit derken neden ikincisi alerjik bronsit dedi? Kizimin rahatsizligi hangisi, bronsit mi alerjik bronsit mi nasil ayirt edecegiz? Bu sekilde hasta oldugunda cok kotu oksuruyor, balgami oluyor bir turlu cikmiyor. Cok kotu hiriltisi da oluyor.

Bir de balli süt balgami onler mi cikarir mi?

Uzun oldu kusura bakmayin. Ama sizin gibi iyi bir doktor bulunca insanin soracak bir cok seyi oluyor hele ki soz konusu bebeklerse...

Düzenleyen Elif Hansa - 19 Ağu 2008 Saat 15:05
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 16:03
Bronşit,Allerjik bronşit, Astım, aynı hastalığın değişik isimleridir.Burada altta yatan mekanizma ;allerjidir.
Halbuki 19 aylık bir çocukta Bronşiolit daha fazla görülür.Bronşiolit, Virus larla olur.
Bronşitlerde, hırıltı nefes verirkendir.
Bronşiolit te ise, hem alırken hem verirken hırıltı olur.
Bronşitte ateş olmaz, Bronşiolitte ateş vardır.Ben iki grupta da iğne kullanmam.
Ayrıca burundan gelen hırıltıyı ayırt etmek için, çocuğun burnunu kapatın ,ağızdan nefes alsın, eğer hırıltı devam ederse Akciğerden geliyor demektir.
Öksürükte yapacağınız en büyük hata, öksürüğü kesmeye yönelik tedavilerdir.Kesinlikle öksürük şurubu veya Nezle, Grip ilacı diye satılan şurupları vermeyin.
Öksürük faydalı bir vücut refleksidir, mikrobun aşağılara inmesini önler, siz öksürüğü keserseniz, mikrobun işini kolaylaştırmış olursunuz.Limonlu bal en iyi öksürük ilacıdır.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2008 Saat 17:50
O zaman benim kizin rahatsizligi Bronşiolit. Hiriltisi nefesi verirken.
Ama hastalandiginda zaman zaman atesi cikiyor. Hiriltisini tekrar kontrol edecegim, dediginizi uygulayarak.

Tesekkurler.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2008 Saat 22:57
Hocam, yeni konu acmak istemedim, eski konumu bulup yaziyorum.

Oglum bir kac gundur tatsiz.Oksuruk yok. Hiriltisi var, burnunu kapatip nefesini kontrol ettim sanki biraz hirilti geliyor gibi. Ama bu balgamdan da kaynaklaniyor olabilir. Sorum su; hem hafta sonu hem bayram bir araya girdi ve o yuzden eczane bulmak cok zor. Serum fiz. kullanacagim ama yok. Evde sizin tavsiyenizle aldigim Iliad.n var, serum fiz yerine bunu kullansam ayni sonucu verir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2008 Saat 09:11
En fazla 3 gün kullanabilirsiniz. Bayram sonrasıda serum fiz. ile devam edin.
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2008 Saat 12:00

Cok tesekkur ederim hocam. Yine de acik eczane arayacagiz serum fiz. bulmak icin...

Sabah kiziminda hastaligi basgosterdi. Simdiye kadar soguk terliyordu, simdi soguk teri gecti ama bu sefer de yavas yavas atesi cikmaya ve terlemeye basladi. Cok halsiz, surekli gozleri kapaniyor, uyuklama halinde. Atesi ciktiginda hafif bir ates dusurucu surupla yada fitille atlatabilir miyiz? Doktora gitsem biliyorum ki antibiyotik verecek.Confused Bu viraldir degil mi?

Bir de hocam, serum fiz. lerde acildiktan sonra 5 gun icinde kullanilmalidir yaziyor. 5. gunden sonra kullanamaz miyiz? Etkisi bitmis mi oluyor?

Düzenleyen Elif Hansa - 09 Ara 2008 Saat 18:48
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2008 Saat 16:44
Mesele serum fiz. lerin etkisinin bitmesi değil.Aylarca dursa etkisi bitmez de, ilk kullanışta kirlenme oldu ise, dokunabilir.
Ateşten rahatsız olmadığı sürece, ateşi kaça çıkarsa çıksın, ateş düşürücü vermeyin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.