Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşiolit tedavisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBronşiolit tedavisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifselim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşiolit tedavisi
    Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 18:12
Merhaba Kadir Bey,
Tam 1 yaşında olan oğluma geçtiğimiz Cumartesi günü akciğer grafisine bakılarak Bronşiolit teşhisi konuldu.Kan tahlilinde WBC 10.5,CRP ise 44 çıktı.Verilen 8 adet Ampisid İM iğneyi sabah-akşam vurdurduk.Perşembe günü kontrole gittiğimizde hırıltısı geçmediği için 6 adet daha Ampisid iğne verildi+o bitince de Macrol 125 Antibiyotik kullanacağız 3 gün.Doktorumuz tedaviyi 10 güne tamamlamak için bu yolu izlediğini söyledi.Bunun dışında günde 2 kez Bricanly ve Ventolin de vermişti ama ben günde birer kez kullanıyorum bu şurupları.Genel durumu iyi ama bu kadar iğneye rağmen oğlumun hırıltısı devam ediyor.Ben de yeni verilen iğneleri yaptırmak konusunda tereddüte düştüm.Sizce ne yapmalıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 11:47
Yapılanların hepsi "nafile".... Bronşiolit, Virüslerin akciğerlere inmesi ile olan bir cins "Viral pnömonidir".RSV VİRÜSÜ İLE OLUR.. Antibiyotiklerle asla iyileşmez... İğnelerin hepsi boşuna oldu... Ayrıca Bricanyl ve Ventolin, Astım ilaçlarıdır, burada yerleri yoktur..Tek başına sıcak buhar ve serum fiz. tedavi için yeterlidir. Bari bundan sonra çocuğu perişan etmeyin..    
Yukarı Dön
elifselim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 9
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 13:21
:(( Teşekkür ederim Kadir Bey..
Şimdiye kadar hep duyduğumuz şey, mikrop ciğerlere inerse antibiyotiksiz düzelmez şeklindeydi.Ciğer sözkonusu olunca bu kadar basit bir tedavi düşünemiyor insan..Daha yeni buhar makinesi aldık evimize. Ama o soğuk buhar üflüyor.Yine de faydası olur mu?
Bir de bir eczacı, bu Ampisid iğneler bittikten sonra mutlaka antibiyotik şurup yazılması gerektiğini söyledi.Yani bizim doktorumuzun iğne sonrası şurup yazması normalmiş ve kullanmalıymışız.Bu konuda ne dersiniz?Çok çok teşekkürler tekrar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2010 Saat 18:55
İğneye gerek yoktuki, şurubuna olsun.. Oda garibim, ilaç satacak... Soğuk buhar, Astım için, size sıcak buhar daha iyi gelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.