Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beşinci hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeşinci hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
evcil Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Konu: beşinci hastalık
    Gönderim Zamanı: 10 Mar 2010 Saat 09:55

merhaba hocam 5.5 aylık bebeğimin 3 gün ateşi oldu doktora gittik kulaklarında hafif kızarık var dedi amoksilav pedidus ve minoset verdi ishal de vardı söyledim bi kaç gün kullan dedi kullandık sonra yüzünden başlayarak bütün vücuduna dağılan isiliğe benzeyen bişiler çıktı ve ateşi düştü tekrar başka dr a doktora gittik beşinci hastalık dedi kendiliğinden geçermiş ilaç vermedi bu hastalıkta soğuk algınlığı gibi belirtiler olurmuş ve bizim hırıltımız var bu hırıltı ne zaman geçer şimdiden teşekurler. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 10:49
Peditus ve Minoset, aynı (Parasetamol) ilaç... Bu iki ilaç yanyana verilmez, karaciğerde toksik etki yapar, doğru dürüst bir doktora gidin, belki "Karaciğer enzimlerine" bakılması gerekebilir...Döküntü, karaciğerlerdeki toksik etki ile olabilir... Ayrıca 5. değil, 6. hastalık olabilir, 5. hastalık o yaşlarda nadirdir.. Ve döküntüsü farklıdır... Bunlar ne biçim doktor?????  
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 06:01
Merhaba Kadir Bey,Kızımız 25 aylık.
Yukarıdaki cevabınıza istinaden birşey sormak istiyorum.okuyunca endişelendim.8 Kasımda da kızım ateşlenmişti.Doktorumuz boğazları kızarmış demişti,kötüymüş çok ateşlendi erasef AB Aferin  birde profenid yada ibufen verin demişti. ateş düşürücüleri 4 saatte bir vermişiz 6 saatte yerine ateşi çok arttığından 2 defa fitil de verdiğimiz olmuştu diğer ilaçlarıda aldı Ab yi günde 2 defa aferini 3 defa.Kızımda da parça parça kızarmalar döküntüler oluşmuştu.5-6 günden sonra geçti.Ateşliykende vardı,Ateşi geçincede birkaç gün sürdü.Toplam 5 gün kadar .Bir yer avuç içi kadar kızarıyor kabarıyor sonra 2 saate geçiyordu.Doktora telefon ettik.Vücuttaki enfeksiyondan demişti.Sizin cevabınızı okuyunca karaciğere bir etkisi olmuşmudur olumsuz.Çok endişelendim.Ne yapmalıyız? Uzun zaman geçti ama kalıcı bir hadar oluşmuş mudur? Teşekkür ederim.Saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 14:20
Aferinde, Fitildekinden daha fazla, parasetamol vardır... Aferinde 160mg. fitilde 120mg... Doktorunuza bir hatırlatın bakalım ne diyecek.. Toplam Parasetamol günlük dozu kilo başına 150mg.'ı geçerse, karaciğer için toksiktir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 15 Mar 2010 Saat 10:07
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 17:05
Merhaba Kadir Bey, Kızımız 12,5 kilo falandı.Peki şimdi ne yapmalıyız? olumsuz ve kalıcı şekilde etilenmişmidir.Kilosuna agöre sanırım günde 1875 mg sanırım aştık mı bilmiyorum.Sanırım aşamamaışızdır? değerli fikirlerinize ihtiyacımız var çok üzgünüm şu an.bu hatayı nasıl yapar? 30 yıllık dr. :(((( tek ölçek ateş düşürücü bile vermeyiz dr.a soramadan .Günde 3 defa aferin 2 defa AB ateşine göre 5-6 defa ateş düşürücü bazen yarım ölçek olmak kaydıyla .sadece 2 gün 2 şer defada fitil.ateş düşürücüler arasında.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 09:48
Maalesef, ülkemizde, ilaç mevzuu tam bir keşmekeştir. Parasetamol, 60 dan fazla değişik isimde satılmaktadır.. Ve maalesef, doktorlarımızın bunları bilme mecburiyetleri vardır... Aferin,Peditus, Babyrhinol, hep "Parasetamol" ihtiva ederler.. Bir kan tahlili yaptırıp, AST VE ALT baktırın..  
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2010 Saat 21:57
Teşekkür ederim. Kadir Bey,Tahlili yaptırıp yazacağım ama,haftaya cumartesi yaptırabilirim.Uykularım kaçar oldu çok üzülüyorum.Aklıma takıldı o kızarıklıklar olumsuz birşey olsa karaciğerde  devam edermiydi 4 ay oldu yoksa ilaçları kesilince kızarıklıkların geçmesi normal mi? Birde kızarıklıklar sadece kollarda omuzdan başlayıp el bileklerine kadar ara ara bacaklarda ve de yüzde olmuştu özellikle yanak ve saçlı deriye yakın.Vücutta olmamıştı.Ve koltukta yatırmıştım ateşi varken koltukta dayalı olan temas eden yerler hep kabarmıştı.kabarıp 2 saat sonra iniyordu.Resimleri var ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum.belki bunlarda belirleyici olur diye yazmak istedim affınıza sığınıyorum.bir sorun varsa ilaçlarla düzelirmi kalıcı mıdırTeşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2010 Saat 18:59
Kalıcı bir hasar olmuş olsa idi şimdiye kadar kokusu çıkardı, oldu ise bile karaciğer kendisini tamir etmiş olmalı... Bundan sonra ilaç verirken dikkatli olun, mutlaka içeriklerini okuyun... Zaten 4 ay geçti ise teste filanda gerek yok...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.