Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşle ilgili...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşle ilgili...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşle ilgili...
    Gönderim Zamanı: 15 May 2011 Saat 18:27

1..Bebekler ateşlendiğinde terletme yöntemi uygulanır mı, hastalığı atlatmasına yardımcı olur mu? Mesela 16 aylık bebeğe ter attırmanın bi sakıncası olur mu?

2..Ateşi düşürmeye karşısınız..peki sadece ilaçla düşürmeye mi karşısınız yoksa ılık duş, ince kıyafet giydirme, serin yerde bulundurma gibi periferik soğutmayı da mı yanlış buluyorsunuz?  Ateş olunca nasıl davranmalıyız?  (Önce etkeni bulmalıyız biliyorum)   Çocuğu rahatlatalım derken üşütürmüyz, üşütürsek ne olur? vs vs kafam çok karışık..

3..Buradaki herkes gibi ben de çocuklarımı götürecek iyi bi dr bulamıyorum.. antibiyotik gerektiği halde vermezsem çocuğa, ne olur? yüksek ateş ve enfeksiyon vücuda ne gibi zararlar verir, protein yıkımı vs?

4..Çocuk hasta , antibiyotik gerekli ama emin olamadığım için vermedim...Aslında antibiyotiğin gerekli olduğunu ne zaman ve nasıl anlarım? Yani kaç gün geçince, çocukta ne gibi belirtiler olunca?

5..Hastalıkların kuluçka sürelerini yazar mısınız?  Bakteriyel enfeksiyonlar bulaşıcı değil midir?  İkizlerim var, aynı ortamdalar her an, birbilerine bulaştırırlar mı? 
Yukarı Dön
senaybk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2011 Saat 18:35
6..Bakteriyel- viral ayrımını nasıl yaparız biraz detaylandırır mısınız?   Dilde beyazlık, ağızda kötü koku, kanda wbc yüksekliği  bakteriyel olduğunu gösterir...Bunları sizin sayenizde öğrendik, sağolun...Ama forumdaki yüzlerce sorudan anlaşılacağı üzere emin olamıyoruz ve de sizin gibi dr bulamıyoruz yaşadığımız şehirlerde...Biraz daha detay lütfen...Mesela  hapşırma, burun akıntısı her viralde olur mu, öksürük bakteriyelde mi , ateşin derecesi ve süresi farklı mıdır?

7..Ateş en sağlıklı nerden ölçülür? Kulaktan ölçüyorum, doğru mudur? (16 aylık)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2011 Saat 12:30
Bunların hepsini anlatsam,  tıp eğitimi olur.. Kısaca anlatmaya çalışayım:
1- Bebekleri terletmeye uğraşmayın, hele sakın dışardan ısı tatbik etmeyin. Rahat ettirin,rahatsız olmadıkça ateşi düşürmeyin.
2- Soğukl tatbik etmeyin, ilacıda çocuk ağrı hissediyorsa verin.
3-Ateş zarar vermez, bakteriel hastalık verebilir. Çocuk hastalığı ayakta, hoplayıp-zıplayarak geçiriyorsa, antibiyotik gerekmiyorda, kafasını kaldıramıyorsa gerekir.
4- Ateş, ağızda koku, dilde pas varsa antibiyotiği verin.
5-( Ayrıca yazacağım)
6- Hapşırma ve su gibi burun akıntısı nezle işaretleridir.
7- Neresi ve hangi usul kolayınıza gelirse..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.