Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir eksikliği,alerji?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir eksikliği,alerji?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
scildan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 30
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: demir eksikliği,alerji?
    Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 17:22
hocam konum kilitlendiği için yeni konu açıyorum daha önce size
"35 haftalık doğan 02.08.2015 doğumlu oğlum yalnızca anne sütü alıyordu 1 haftadır 
ek gıda denemeye başladık ancak yedirmekte zorlanıyoruz şu an boyu 67 cm ve 7.070 kg süt alerjisi teşhisi 
konmuştu size danışarak diyeti bırakmıştım fakat ekgıdaya başlarken denediğimiz yoğurtta yanakları çenesi
 kızardı tahriş oldu tekrar diyete başladık yapılan tahlillerde 1 ay önce HGB 8.98 çıkmıştı 1 ay ferrosanol 2 ml
 kullandık şu anda HGB 8.99 HCT:31.4 MCV:59.7 MCH:17.1 PLT:443 BASO %:2.7 BASO:0.306 ferritin 9.67
 çıktı D vitamini:153.4 B12:428 çıktı doktorumuz ferrosanol damla verdi 6 ml.ancak ne şırıngayla ne kaşıkla
 oğluma içiremiyoruz doğduğundan beri multitabs damlayı ancak 2 kutu bitirebildik doktorumuz şu an 
d vitamini sonucunu yüksek bularak onuda kesti kilo alımı ise çok az ekgıda yoğurt peynir veremiyorum verilen
pregomin as alerjik mamayıda reddediyor ne yapacağımızı şaşırdık d vitamininin bu kadar yüksek olması sıkıntı yaratır
mı yapabileceğimiz birşey var mı"
diye sormuştum sizde tahlilleri tekrar yaptırın demiştiniz yaptırdığımız tahlilleri yüklemeye çalıştım:

http://i.hizliresim.com/v5nXa6.jpg

http://i.hizliresim.com/1vMVpp.jpg

maalesef boyu hiç uzamamış bu ay 67,6 cm kilosu ise 7.310 gram 7.ayını tamamladı
tahlil sonuçlarına göre ferrosanola devam etmeli miyiz?
tahlillerimizi yorumlayabilirseniz çok sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118654
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2016 Saat 22:18
Benmi yanlis goruyorum????  Ikinci sayfada, HGB:11.3g/dL  

O sahtekar Laboratuvara bir soyleyin, HGB: 15.0-18.0g s/dL  sinirlari; SADECE, 18 yasindan buyuk
Erkekler  icin gecerlidir. Bu namussuzlar, kasten HGb  Referans sinirlarini yuksek tutup, sanki butun
cocuklar anemikmis gibi sahte raporlar veriyorlar.

Bu aydaki bir cocugun, HGB Referans sinirlari: 10.5-13.0g/dl dir.. Bu degerleri o laboratuvar yetkilisinin
gozune sokun. Adam gibi is yapsinlar!! Tabii, anlasmali olduklari doktorlar musade ederlerse!!!

Bu yas icin:  HGB:13.0g/dl ustu, zehirlenme siniridir, haberiniz olsun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Mar 2016 Saat 22:26
Yukarı Dön
scildan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2016 Saat 17:07
hocam doktorumuz demirinin toparlandığını ancak ferrosanola 6 ml olarak devam edin dedi birde neye dayanrak söyledi bilmiyorum çocuk endokrine yönlendirdi bizi..
d vitaminininde hala yüksek olduğunu dvit kullanmamamızı söyledi demiri kullanmak istemiyorum ancak endokrine yönelik riskli bir sonucumuz var mı?bazı değerler yüksek ve düşük çıkmış endişelenmelimiyiz?endokrine de görünelim mi?

Düzenleyen scildan - 07 Mar 2016 Saat 17:17
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118654
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2016 Saat 06:16
Olan biten bir sey yok, sadece sizi paslasip duruyorlar..
Sizi; "omur boyu aylik gelir" yapmislar...
Yukarı Dön
scildan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı scildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2016 Saat 12:26
çok sağolun hocam sayenizde farkındalığımız artıyor ancak herşeye şüpheyle yaklaşır olduk artık doktorlarımıza bile güvenemiyoruz nereye gidiyor sonumuz böyle bilmiyorum iyiki varsınız..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.