|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aycakerem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 May 2017 Saat 04:00 |
hocam merhaba,
5 yyaşındaki oğlum cumartesi ateşlendi.Dili çilek dil oldu. Pazar günü strep a testi yaptırdım pozitif çıktı, kültürde de üredi. Aug 400 başladık.pazar gece ve pazartesi sabah 2 ölçek ondan içti ateş hemen düştü. Fakat ben sizden okuduklarımdan depocilin 6.3.3 iğnesi yeterli diye pazartesi gece deposlinn attırdım, dünden beri iyileşmişti, antibiyotiği kestim. Şuan yine ateşi çıktı napayım hocam? |
|
![]() |
|
aycakerem ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam sabah tekrar antibiyotiğe mi başlasam? Antibiyotiği yarım bıraktığım içn mi oldu ki :(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hic mi bu konuyu okumadiniz??? 1- Ilk sayfadaki "Yazarlar" kismindan, benim: "Beta diye bir virus...." makalemi okuyun. 2- Forum kismindan bu konuyu (soru-cevaplari )okuyun.. Ikinci ateslenmesi: ATES+agiz kokusu+Dil ustunde silme pas tabakasi YOKSA; viraldir.....Bir sey yapmayin. Varsa; Streptokok harici bir bakteri bulasmis demektir..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
hocam tabiki yazılarınızı okudum evde yeni doğan bebeğim de olmasına rağmen tam 235 sayfa.
Sizi 3 senedir takip ediyorum.
Sadece şaşkınlıktan ve panikten artık ne yapacağımı şaşırdım. Bu hastalıkta tek doz antibiyotiğin bile yeterli olduğunu biliyorum. Ama depocilinden sadece 1 gün sonra evin içinde duran çocuk yine ateşlendi. Bu sabah kalktı dilinin üstü yine bembbeyaz ve çilek şeklinde, boğazım tekrar ağrımaya başladı diyor. Keremin bademcikleri normalden çok büyük ve bu kış geçirdiği 5. boğaz enfeksiyonu. Her seferinde beta testi yaptırdım hep negatifti, ama antibiyotik içmeden hiçbirinde iyileşemedi. Bu sefer betayı da buldu. Geçen sene de kreşe gitti fakat bir kere bile boğaz enf olmamıştı. Bu neden kaynaklanıyor anlamış değilim. Şimdi ben agum.. aynı şişeden devam ediyorum bitene kadar doğrumu dur? Ek doz vermeme gerek var mı? ara verdim çünkü.. Bademcikler alınabilir dedi doktor biliyorum siz karşınız ama bu konuda ne önerirsiniz? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aycakerem
sabah 10 da antibiyotik verdim şuan ateş 38.5
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Deposilin yapilmis bir cocuga; Augmentin, BASLANMAZ.. Belki 1 ay sonra.. Antibiyotigi bosuna veriyorsunuz.. Belliki GRIP.... Hemen kesin, vucutta direnc kazanabilecek, hastalik yapici bir bakteri yok, Viruslere de, Antibiyotikler etki etmezler.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|