Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ceydadefne
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 150
|
Konu: ateş karın ağrısı Gönderim Zamanı: 01 Şub 2011 Saat 17:25 |
merhaba kadirbey..kızım 2005 doğumlu..1 yıldır nerdeyse hiç yüksek ateşimizolmadı..olsa olsa bı gece 38 cıvarı olurdu ilaçssız atlatırdık..yeğenimin 9 aylık oğlu oldukça ağır üsye gçiriyormuş...bır akşam onun yanındaydı.ertesı akşam dun gecdene berı ateşimiz 39,5 39,8 (kulaktan) bır kere pedıfen verdım akşam rahat uyusun dıye..gece 12de verdım sabah 6 da tıtreyerek kalktı yıne ateş yukselmiş.39,5 a kadar gayet rahatız keyfı yerınde 39,5 ve uzerınde olunca karnım ağrıyor dıyor keyfi kaçyor..başka da ilaç vermedım..burun tıklaı değil akmıyorda ..keyıf yerınde sayılır iştah hiçç yokkk(kinormalde iştahlıdırçok tombiğiz)kulağı ağrımıyor boğzaı temiz görünüyor bademcıklerımız çok buyuktıur nerdeyse dilinin üzerinde taşiyor..ama onlarda herzamankı gıbı canlı kanlı herhanfgı bı değişiklikyok..karın ağrısı var..ne yapalıyım?*antıbıyotıklık bı durummudur kı??*
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118637
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2011 Saat 11:10 |
Dili temiz, pembe ve ağız kokusu yoksa, "gripal" enfeksiyon geçiriyor demektir.. Beraberinde karın ağrısı, ishal veya kusmanın olması, "Domuz gribi" lehinedir. Tedavi gene aynıdır, sakın antibiyotik vermeyin, benim dediklerimi yapın.
|
 |
ceydadefne
Katılımcı Üye
Puanlar: 150
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 10:39 |
kızım 4günün 1.günü yukarıda yazdığım gibi sureklı ınıp çıkan ateşe sahipti.diğer 3 gün sadece sqbah 6 akşam 5,5 da ateş bır anda 39,6-39,8 olup 1,5ölçek dolven ile 30 dkda düşüyordu başka birşeyi yoktu..ilaçdolven dışında kullanmadım..ama dun akşam 5,5da rrutın 39,5 olduateş dolven verdım rahatsız olup tıtremeye başlayınca..düştü ..kşam sat 11 de ağlayarak ve tıtreyerek kalktı gölzerı kayıyordu ateş 40,4 ölçtüm kulaktan..1,5 ölçek dolven verım soydum elını yuzunu ılık ıslak havlu ıle sıldım20 dkgeçtı hala40,1 hastaneye götürdüm..yarım sat soğuk kompreslerle düşürdüler.. muayenede hiç bı bulgu yokdedı dr bu ateşidetsekleyecek..hafıf sol kulak kızarık ..kan sayımında wbc12,5 crp +++ çıktı..auguöentın 400/57 sabahakşam 1,5 ölçkek(kılo 25-26 ) bı de parasetemol verdı..sbaha kadar ateş çıkmadı..burun akmaya ve öksürük başladısabah..kuzenımızınde aynı şikayetlerı vardı..gece burnu kanamış oldukça fazla balgam kan karışımıçıkmış burnundan sonna öksürük de ateş de tıkanıklıkda geçti..dr asordum ılgısı varmı grıple dıye..bugün bunu soran 3.kişisin dedı..hocam bu nasıl bı grıp?40 derece ateş burun kanması gözler kızarık kanlanmış gibi??yada nasıl enfeksıyon?? uzun oldu kusura bakmayın..ama benı çok krkuttu 40,4 ateş..(ateş öçlerim braun kulaktan ölçer hastanede koltuk altından ben şurup verdıkten yarım saat sonra 39,7 ölçtüler)
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118637
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2011 Saat 13:25 |
İnfluenza Gribi geçiriyor, bu grip aynen bu şekilde seyreder. Bu, aşısı olan Grip, (Influenza grubu).. Diğer gripler 1-3 gün ateş yaparken, bu grip 4-5 gün ateş yapar ve seyir daha ağırdır. Onun için her sonbaharda aşı olun veya çocuğunuza yaptırın diyoruz..Grip aşısı, sizi diğer basit griplerden korumaz. Aşı olsanızda onları geçirirsiniz ama onlar sizleri bu kadar sarsmaz.
|
 |