Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 314
|
Konu: ateş Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 07:16 |
hocam bırkac gun once yazmıstım, kızımın o gun agzı kokuyordu,daha cok hastalanmadan dıkkat etmemız ıcın onerılerınızı almısttım. kızımın agız kokusu ertesı gun gectı sukur ama dun gece uykuda kusmaya basladı bır ıkı kere kustu sımdı de ateslenıyor,ne yapmalıyız vırutık mıdır? 2 ay once havale gecırmıstı
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118645
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 12:00 |
Hastalığının ne olduğunu bilemem. Ama eskiden olmayan bir ağız kokusunun sonradan alınması, antibiyotik gerektiren bir hastalığın işareti olabilir. Göstermeniz lazım..
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 13:27 |
ağız kokusu 1 gün sonra geçti hocam ama şu anda bir kere uykuda kusma oldu aşırı derecede ve sanırım ishal de oldu. ateşi 37,5 daha da yukselmeden bır sey vermek ıstemıyorum. hastalıgının anlasılması için muayeneye ateşi daha da yukselırse mı goturuym?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Ara 2010 Saat 16:03 |
Genellikle ishal başlayınca ateş yükselmez. ( İlaç verip ishalini keserseniz yükselir) Yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmış olabilir, hiç ilaç vermeyin, kendiliğinden geçer.
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 13:37 |
hocam dediğiniz gibi ishalden sonra ateş yükselmedi ama kızım aşırı derecede ıshal hala. besın dıyetı ıle muz yogurt vs ile kendını toplamasını sağlamaya calısıyoruz ama hala duzelmedı, su verıyorum bol bol,bıtkı cayı ıcıyor ama sut vermemın bı sakıncası var mı ıshalını artırır mı. 26 aylık oldu anne sutunu bırakalı da bır hafta fılan oldu,uzun suredır ınek sutunu ıcıyordu zaten ama ıshallı donemde vermemın sakıncası olur mu? ne yapmamı tavsıye edersınız? benım yaptıgım havuc tursusunu yıyor, vucudu tuz kaybedıyor dıye ızın verıyorum ama dogru mu yapıyorum bılemedım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 15:52 |
Artık ishallerde "diyet" in gereksiz olduğu anlaşılmıştır. Çocuk ne isterse yiyip içebilir.
|
 |