Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zgundas
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 54
|
Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 16:13 |
kendi doktoru ekosunu çekti ona gittiğimizde ateşi düşmüştü.kalple ilgili herhangi bi sıkıntı yok dedi.ateşi de düştüğüne göre fazla kurcalamanında bi anlamı yok dedi.tek başına crp değerininde önemli olmadığını söyledi.ancak benimde okuduğum yazılarda crp değerinin yüksek olması vücuttaki bir iltihaplı romatizmanın var olduğunu gösterir yazıyordu .kafam hala bu değerle ilgili karışık.ateşi tekrar yükseldiğinde eğer istersek sedimantasyonuna kan kültürüne bakabiliriz çok içiniz rahat etsin istiyorsanız dedi.antibiyotiğe devam edip etmemek konusunda bişiy söylemedi açıkçası.6 tane iğne duruyor önümde sırf bu değer yüksek diye yaptırmalımıyım sizce.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118634
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 12:37 |
İltihaplı romatizmanın, Jones Kriterleri diye bulguları vardır. CRP majör bir kriter değildir, ASO daha kıymetli olduğu halde, bu bile majör kriter değildir. Majör kriterler; Artrit, Kardit ve Derialtı Nodülleri, Korea, Eritema marginatum dur. Tek başına CRP ve ASO ile sadece Türk doktorları romatizma teşhis ederler.
|
 |
zgundas
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2010 Saat 14:20 |
hocam oğlum 1 hafta sonra 3 yaşını dolduracak.çok iştahlı bi çocuk değil ancak ben hergün 2 su bardağı kadar süt bazen 3 de olabiliyor.yedirebildiğim kadar etini ,1 yumurtasını ve sade sevmediği için 1 tane danino ile tatlandırdığım 1 bardak kadar yoğurdunu yedirmeye çalışıyorum.13.5 kilo kendileri.ancak çok hareketli.gelişimi için bu kadarı iyimidir sizce.ve birde d vitamini ampulü içirilebileceğini okudum formlardan senede 1 tane.kış aylarına girerken benim oğlum için de yararlı olurmu sizce yapmalımıyım bende.teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2010 Saat 11:36 |
Yedirdikleriniz, makûl... Aynen devam edin, olabileceğinin en iyisini olur. Soya çekim olarak ona verilen "üst" boy ve kilo ölçülerini geçemezsiniz. D vitamini faydalı olur. Artık D-vitaminini sadece "Raşitizm" hastalığını önlemek için değil, bazı kanser ve sistemik hastalıkların tedavisi içinde kullanıyoruz.
|
 |
zgundas
Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2010 Saat 11:14 |
hocam peki bu d vitamini 3 yaşını doldurmuş bir erkek çocuğu için hangi sıklıkta ve nasıl uygulanmalıdır.hocam birde oğlum dün sabah uyandığında göz kağağında hafif kızarıklık vardı gün içinde kızarıklık gittikçe arttı ,göz kapağı şişti ve gözünü açmakta zorlanıyordu bu sabah uyandığında şişlik ve kızarıklık artmıştı sanki göz kırpar gibi bakıyor ve şiş.arpacıkmıdır bu yada ne olabilir tedavi için ne yapmalıyım doktora göstermelimiyim sizce.bilgileriniz için çok teşekkürler..
Düzenleyen zgundas - 20 Eyl 2010 Saat 11:28
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2010 Saat 12:39 |
Sivrisinek sokmuş olabilir, arpacık çıkarıyor olbil,ir. Sivrisinek sokmasında, bütün göz kapağı, şişer, Apacıkta, şişlik, kirpik diplerindedir. Arpacıkta, sarımsak ve sıcaksu kompresi iyi gelir, Sivrisinek sokması ise, Fenistil jel sürmeniz iyi gelir. D vitaminini, yetrli miktarda güneşe çıkmayanlara, veriyoruz, En az 400ünite /gün olsun.
|
 |