Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - OĞLUM HASTALANDI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumOĞLUM HASTALANDI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Konu: OĞLUM HASTALANDI
    Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 10:05
Dr. bey 27 aylık ikizlerimden biri bu gece iyi uyumadı. Birkaç saat kucakta gezdi. hastalanacağını anladım. Sabah kalktığında gözleri çok çapaklanmış. Burnu akmış ve kurumuş. Kulaktan 37.9 ateşi varmış. Benim de boğazlarım ağrıyor. Bu cumartesi de araba ile Marmarise tatile gideceğiz. doktorlarını aradım kongest şurup verin burun akıntısını keselim. Göz çapaklanması geçmezse damla başlamak lazım tatile gitmeden bir göreyim dedi. Sabah 9: da 1 ölçek ibufen verdik. Siz ne önerirsiniz. Öbürüne de bulaşırsa ne yapalım. Tatilde ne yapmamız lazım. Şimdiden çok teşekkürler.
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 16:25
öğlen uykusundan sonra yine gözünde çapaklanma olmuş. İştahsızlık ve huzursuzluğu ve ateşi devam ediyor.
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 16:29
dr . tobra...d gö< damlası günde 4 kez 2şer damla kullanabilirz dedi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118634
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2009 Saat 17:33
Göz burun gibi değildir, bir damladan fazla ilacı almaz dışarı atar. 4x1 damla kullanmanız yeterlidir. (5gün).. Kongest veya benzeri ilaçları asla kullanmayın, arkadan hırıltıları başlar. Bu tip hastalıklar 4-5 gün ateş yaparlar. Eski mail ve makaleleri okuyun.
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2009 Saat 09:11
Bugün ateşi düştü. Gözü de çapaklanmıyor. Tobrased damla dökmedim. İbufen ve fitilden başka birşey de vermedim. Yalnız çok iştahsız. VE sürekli karnım ağrıyor diyor. Ama ishal ve kusma yok. Burun akıntısı öksürük hiçbirşey yok. Ben de çok hastalandım, ateşim çıktı.Boğazım çok ağrıyor. Zannederim hastalıklarımız aynı. Çok zayıf dr bey. ikizler ikisi de zayıf ve yemek çok zor yediriyoruz. Ne yapmamız lazım ne önerirsiniz. İkisi de 12 kilo boy biri 89 biri 88 cm 27 aylıklar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2009 Saat 10:09
İkizleriniz eğer kız ise,(belirtilmemiş)  kilolaları normal, boya göre zayıflar, oda mühim bir şey değil. Eğer erkek iseler, 250g. kadar eksikleri var, biraz etini-sütünü arttırın, düzelir. Grip geçiriyorsunuz, ilaç kullanmazsanız çabuk geçer.
Yukarı Dön
hacalm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2009 Saat 10:36
ikizler ayrı bir kategoride değerlendirilmiyor değil mi? Percentil hesaplamada 27 ay 13100 gr ortalama değer olarak verilmiş. bende 1 kilo eksikleri var diye üzülüyorum. İkisi de erkek bu arada.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2009 Saat 09:23
Percentil cetvellerinin bir özelliği, her çocuğun aynı katagoride olmaması nedeni ile yapılmış bir sistem olması. Percentil cetveli bir sefer bakılarak karar verilen bir cetvel de değildir. Belirli bir süreç içinde çocuk aynı percentili tutturuyor veya üst percentillere çıkıyorsa mesele yok demektir. Eğer çocuk hangi percentilde olursa olsun , zaman içinde alt percentillere iniyor ise, o durum kötüdür. Siz %50 percentili tutturmaya çalışmayın. Sizin çocuk kendi percentili tutturuyormu, daha üste çıkabiliyormu ona bakın..25. persentilde bile olabilir,ama gidişatı, aynı persentilde ise, problem yok demektir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 27 Haz 2009 Saat 09:24
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.