Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 3 aylık ateşi var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum3 aylık ateşi var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7519
Mesajın Direkt Linki Konu: 3 aylık ateşi var
    Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 12:17
Dotor bey merhaba oğlum 17 nisan 2009 doğumlu 3 aylık ateşi 38 derece civarlarında burnundada tıkanıklı var dışarıya akmıyor ama sanıyorum genizine akıyor ateşi çıınca yarım paranax fitil veriyorum gün içinde 3 ten fazla vermemeye çalışıyorum emmesi çok azaldı burnu için tonimer damla kullanıyorum kilosu 6.5 tu geçen hafta fitili kullanayım mı yoksa ateşin kendiliğinden geçmesinimi bekleyeyim ya da başka bir  ilaç kullanmama gerek var mı ? Bir de eşim geçen haftalarda viral bir göz enfeksiyonu geçirdi baya ağır sonra bana bulaştı sanırım şimdide oğluma bulaştı gözünde kızarıklık var tobrex damla damlatıyorum başka bişi yapmama gerek varmı? Bu arada sadece anne sütüyle besleniyor.
 Biraz uzun oldu frkındayım kusuruma bakmayın cevabınız için şimdiden teşekkürlerKizBebek
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 12:23
Doktor bey yukarıda yazmayı unutmuşum normalde dünde bir kere yada iki kere kakasını yapardı ama bu ateşten sonra bezini ne zaman açsam kaka yapmış oluyor ve kakası koyu yeşil sümüklü bir kaka kötü de kokuyor Tekrar teşekkürlerKizBebek
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2009 Saat 12:50
6.5 kilo ile "Para-nox" fitili 2' den fazla veremezsiniz. Tonimeri istediğiniz miktar ve süre kullanabilirsiniz. Bir barsak enfeksiyonu olabilir, Bactrim, 2x1/2 ölçek, 2-3 gün verin.Göz damlasına devam.
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2009 Saat 14:24
hocam dün oğlumu göz doktoruna götürdü gözlerinde viral enfeksiyon başladığını doğruladı penisilinle serum fizyolojik karışımı eczanede yapılan bir damla yazdı burun tıkanıklığı ve sık kaka yapmasınında bu enfeksiyona bağlı olduğunu söyledi sonra çocuk doktoruna götürdük vucudunda enfeksiyon olduğunu söyledi ateşi dünden beri yo fakat 150 gr kadar kilosu geriye gitmiş hiçbir ilaç yazılmadı bize göz damlası dışında tonimere devam dedi fakat oğlum burnu çok tıkalı olduğu için verimli ememiyor ve sürekli kaka yapıyor bazen 2 saatte 3 bez değiştiriyorum kilo kaybıda korkuttu biraz beni ne yapacağım bilemedim sürekli emzirmeye çalışşıorum ama ememiyor çocuk nefes alamadığı için acaba su versem mi çok sık kaka yapıyor koyu yeşil kokulu mukuslu sizin yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum Bactrim şurup aldım ama henüz kullanmadım gözden kaynaklı olduğuna göre kullanmalı mıyım şimdiden çok teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 11:16
Serum fizyolojikli penisilini anlamadım. Eğer bu damlayı, burnuna veya gözüne damlatıyorsanız, çok yanlış iş yapıyorsunuz. Penisilin ciltten yanii haricen kullanıldığında o şahısta "Penisin allerjileri" oluşur.Yapılan iş çok yanlış. Eğer böyle marifet bir tedavi tarzı olsa idi ilaç firmaları penisilinli göz veya burun damlaları yaparlardı.  Dikkat edin hiç penisilinli krem veya damla şeklinde ilaç yoktur. Serum fiz ile açılmıyorsa, "İliadin ped. damla" günde 2 defa ikişer damla burun deliklerine damlatın. 3 günü geçmesin.Ayrıca gözdeki hastalık "viral" ise, penisilin ne işe yarayacak... Kendiliğinden geçer. 
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2009 Saat 12:54
Hocam göz doktorunun yazdığı reçete aynen şöyle;
1 milyon ünite konsantre penisilin 10 cc serum fizyolojik ile sulandırılıp ışık geçirmeyen bir şişeye konulacak günde 4 defa her iki göze 1 er damla damlatılacak

bu karışımı sadece göze kullanıyoruz burnuna tonimer kullanıyoruz doktorda aslında antibiyotik çok etkilemez ama genede yazalım deyip verdi damlayı burun tıkanıklığı azaldı bugün ama hala çok az meme emiyor kaka rengide sabah sarıya döndü ama hala çok sık kaka yapıyor emme düzeni iyleşince düzelir diye umuyorum damlayı göze kullansam alerji riski varmı buruna kullanmıyoruz

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2009 Saat 11:12
Kullanmayın. Bir sürü antibiyotikli göz damlaları var. Hepside, penisilinden daha kuvvetli. Gerekse idi, bu antibiyotikli göz damlaları kullanılabilirdi. Hiçbiride penisilinli değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.