Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - allerjik rinit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumallerjik rinit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 64
Mesajın Direkt Linki Konu: allerjik rinit
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 11:17
dr.kadir bey merhaba,

kusura bakmayın 2 günde bir rahatsız ediyorum batuhanın 1 aydır geçmeyen gribi vardı dün kbb ye götürdü annem götürme nedeni daha çok burun tıkanıklığı
allerji var demiş bu çocukta burnunu karıştırıp kanatması kolunu çizmiş kabarmış karneye allerjik rinit yazmış .batuhan da 2 aylıkken atopik dermatit çıkmıştı sonra geçti bazen cildinde kuruluk oluyor ama kabarcıklar döküntüler yok.geçen ilkbahardada nezle oluyordu sürekli kanda alerji çıkmıştı ama deri testi için küçük olduğu için yapmamıştık yazın hiçbir problem yoktu son 1 aya kadar dr.aşı tedavisi yapılması gerekiyor demiş ve ilaç vermiş
broncho-vaxom ped.
deloday 0,5 şurup
flixonase vermiş sürekli kullanacak tedavisi ise aşı geniz eti yok sinüzitde yok şu an sadece kulakta hafif kızarıklık var birde burnu akmıyor tıkalı ama gece uyurken horlaması da yok sadece 1 haftadır hafif ağzı aralık uyuyor çok az öksürük antibiyotiğe devam cefaks 125 1,5 ölçek
birde ben okyanus suyu sıksam olurmu diğer damla günde 1 kere 1 er kere demiş
bu aşı olayına siz nasıl bakıyorsunuz hocam ne yapmam lazım ve bu allerjik rinit geçermi lütfen sizde değerlendirirseniz çok sevinicem
batuhan 22.06.2005 14,5 kilo

şimdiden teşekkür ederim hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 11:20
Şimdiye kadar hiçbir hastam bu aşılardan olmadı. Ayrıca ben hiçbir hastamda, Fli...ze, del..y ve Bron..-Vax.. kullanmadım..Kullanmayıda düşünmüyorum. Bundan da hiçbir hastam zarar görmedi..Siz bol serum fiz. veCold-mix kullanın. Bunlar yeterli olacaktır.
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 11:27
hocam teşekkür ederim yani bu allerji rinit geçermi kalıcı değilmidir?tedavi edilmeyen alerjiler astıma dönüşür diyorlar .
serum  fiz.demişsiniz bende mesela okyanus suyu var uzun olanlardan fısfıslı bunu kullansam olurmu
biraz tedirginim hocam korktum dr.sürekli yaşayacaksınız demi,ş bunu kreşede gidiyor çünkü hasta olunca göndermiyorum diğer çocuklara geçsin istemiyorum ben çok üzüldüğüm için diğer annelerde en azından bizde dolayı üzülmesin istiyorum yaklaşık 3 haftadır göndermiyorum ne yapayım dr.kreşinde inanılmaz faydasını gördüm 1 ayda evde annane babanne sıkılıyor tek başına ama sürekli hasta olucak kafam çok karıştı akıl verin bana korkmam yerlimi yersizmi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 16:40
O yaşta allerjik rinit olmaz, siz basit bir gripal enfeksiyon geçiriyorsunuz. Okyanus sularıda , serum fizyolojik gibidir.Yuvaya başlayan her çocuk, 2 kış bu şekilde hasta olur ve geçer. Mümkün olduğu kadar az ilaç kullanarak bu devrenin geçmesini sağlıyoruz. Şimdi yuvaya göndermezseniz, ilerde ilkokulda geçirecek ,birde devamsızlıkları olacak.
Yukarı Dön
flzbth Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2008 Saat 12:51
hocam merhaba batuhandan daha önce bahsetmiştim 1 aydır geçmeyen gribi vardı 10 gün önce kbb  ye allerjik rinit dedi ve bronco vaxom deloday ve flixonase vermişti dün kontrol vardı gittiğimizde benim elime aşı listesi verdi ve bir sene bunları yaptır dedi 1 sene sonra deri testi yapılcak neye alerjisi kalmış ona bakılcak dedi anlayamadım ben deri testi falan yapmadı geçen sadece koluna çizik atmıştı kabarmıştı o kadar birde nisan ayında ıge 165 çıkmıştı ben şimdi ne yapıcam şaşırdım hocam biraz iyi bugünlerde dr.yağmur yağdığında rahatlayacak demişti yoksa tıkanacakmış ben iyice araştırmadan tabiki aşı yaptırmayı düşünmüyorum hocam sizce ne yapmalıyım öksürüğü devam ediyo hırıltılı balgamlı boğazına takılmış gibi ballı limona devam ilaç vermiyorum bu üsttekilerin dışında başka ne yapayım hocam tedavi olmazsa astıma çevirir diyor kbb ci?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2008 Saat 22:44
Astımlılar, zamanı gelince astım olurlar. Genetik bir özelliktir. Astım olmayacak bir kimse, ne yaparsa yapsın astım olmaz. Ayrıca astımın tedavisi yoktur. Mevcut ilaçlar sadece nöbet aralarını açar ve hafif seyretmesini sağlar. Yani bir kimsede astım varsa, ve muayyen yaşa gelince astım olacak ise olur, bunu kimse durduramaz. Astım olmayacak ise, ne yaparsanız yapın olmaz. Şimdi bu durumda erişkin astımlı ile çocuk astımlıların aynı oranda olmalarını beklemezmiyiz???Halbuki bir bakın, nerede ise bütün çocuklar astımlı, erişkinlerde nadir. Yani Türkiyedeki doktorlar astımın tedavisini buldularda bizimmi haberimiz yok???Bu dalaveralara kanmayın.Benim dediklerimi yapın, tahsil hayatının ilk 2 senesi geçince bu sık hasta olmalar geçecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.