Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gelişim basamakları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgelişim basamakları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeytincin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: gelişim basamakları
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 13:42
Kadir bey merhaba,
Biraz vaktinizden çalarak size genel birşey sormak istiyorum.Çocuklarımızın fiziksel gelişimini boy ve kilosuna bakarak değerlendirebiliyoruz, kilo alıp boyu uzuyorsa iyi aksi takdirde takip edilmeli diye yorumda bulunabiliyoruz.Peki zihinsel gelişimini nasıl değerlendireceğiz?Zihinsel olarak gelişiminin de ayına uygun olup olmadığını nasıl anlayacağız?
Cevabınız ve değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.
İyi çalışmalar,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118567
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2008 Saat 13:47
Boy ve kilo değerlendirmelerinde gerektiğinde bizim müdahale etme şsnsımız var. Zihinsel gelişiminde kim, ne zaman, nasıl müdahale edebilmişki??
Takip yönünden, kontrollere gittiğinizde, doktorunuz size, oturuyormu?, emekliyormu ?gibi sualleri bunun için soruyor.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2008 Saat 16:02
Doktor bey merhaba,
Oğlum 7 aylık ve bu aydan itibaren et yedirmeye başlıyorum.Sormak istediğim şu; hormonlu gıdalar ve zararları çok ön plana çıkmaya başladı.Doktorumuz yağsız dana kıyma önerdi.Fakat bir yakınımıza kendi doktorları kuzu kıyma önermiş.Sebebi de ineklerde de hormon takviyesi olmasıymış.
Siz kendi hastalarınıza ne tavsiye ediyorsunuz?

Bir de 7 aylık ölçüleri; kilo 8,780, boy 71cm, baş çevresi 44,5cm.Gelişimi nasıldır?
Son ay 270gr almış.Kilo alımı normal mi?

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ara 2008 Saat 09:25
Bütün etleri yiyebilirsiniz. Hormonlar, doku içinde çok hızlı bir şekilde metabolize olan yani parçalanan maddelerdir, büyük bir kısmıda mide asiti ile parçalanırlar. Tavuk gibi küçük canlılar, hormon geçme ihtimali en fazla olan et türüdür. Bu durumdada güvenilir markalar, en emniyetli olanlardır. Kaçak etlerden sakının.
boy; 3cm. ve kilo:500g.fazla, Boyuna oranla 200g. eksiği var, önemli değil.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 10:18
Doktor bey merhaba,
Bu konuda çok yazıldı biliyorum ama bir konuda yorumunuza ihtiyacım var.7,5 aylık oğlum var ve ek gıdalara başladık sütüm azaldığı için.Günlük 300cc kadar süt sağabiliyorum sadece.Ek gıdalara başladığımızdan beri yemek düzenini ayarlayamadım bir türlü.Şöyle bir düzenleme yaptım.
07:00...anne  sütü(emzirip işe gidiyorum, benden sonra saat 10 a kadar uyuyormuş)
10:00...kahvaltı(yumurta+peynir+ekmek içi+anne sütü karışımı)
11:00...meyve püresi
12:00...anne sütü(120/150cc arası artık süt ne kadar çıktıysa)
14:00...bir küçük kase sebze püresi(orta boy ceviz büyüklüğünde kıyma katıyorum içine)
16:00...anne sütü(120-150 cc arası)
17:00...yoğurt(100cc sütten yapılmış)
Bu saatten sonra ben işten döndüğüm için istedikçe emziriyorum başka birşey vermiyorum.Gece 10-11 arası uyuyor sabah 7 ye kadar 2 yada 3 defa uyandığında emziriyorum.
Sizce beslenme şeklimiz nasıl?Kalsiyum açısından yeterli midir?7 aylık kilosu 8,780 boy 71cm.Son aya ait kilo alımı 270gr.
Cevabınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 11:33
Anne sütünün yetmediği durumlarda kutu sütlerinden de kullanabilirsiniz. Sebze püresi yerine eve pişen kıymalı sebzelerden verin, daha iyi yiyecektir. Anne sütüde gittiği kadar gider,unutmayın, hiçbir gıda anne sütünden üstün değildir.
4cm. boy ve 1kg. kilo fazlası var, dikkatli olun...Boyu kurtarıyor, boyuna oranla 100g. fazlası var. O yüzden kilosunu göstermez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.