Merhaba Kadir Bey,
Doktora gittiğimizde hırıltı durumu vardı. Doktor bize, bu durumun genelde allerji kökenli olabileceğini söyledi. Evde hafif bir rutubet vardı."Ondan olabilir. Rutubetli duvarı mümkün olduğunca küften arındırın"dedi.
Hafif süt allerjisinin bu solunum yolu problemleri ile hiç ilgisi olmadığını söyledi. Bu hırıltılar genelde iki yaş civarı yok olurmuş ancak o zamana kadar, her nezle bronşiolite çevirirse, akciğerler (ya da bronşlar dedi belki de) hasar görebilir ve ileriki yaşlarda astıma çevirebilir dedi. O nedenle hafif bir kortizon ile bu sık iltihabi durumu azaltmak, allerijyi bastırmak ve hasarı en aza indirmek amaçlanıyor anladığım kadarıyla. Ventolini de o günkü nefes alma sorununu azaltmak amaçlı verdi diye anladım. Bu ilaçlardan sonra bebeğimin gece uykuları da çok düzenlendi. Doktroun bize söylediği, çocukdile getiremiyor ama solunumu problemli, bir tıkanıklık hissi var ve bu durum uykusunu bile bölüyor olabilir şeklindeydi.
Bu ara, arada hafif öksürüp hapşırıyor ama hasta değil ama ben artık limonlu bal yapacağım öksürüklerde.
Bir de, sizin de dediğiniz gibi, bu çocuğa her gripte nezlede asla antibiyotik verilmemeli dedi. Bu da beni rahatlattı doğrusu.
Uzun yazdım ama kusura bakmayın. Teşekkürler, iyi çalışmalar.