|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yusufakliman ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2017 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Puanlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yusufakliman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Oca 2017 Saat 12:37 |
Sayın Hocam; sizi tesadüfen çaresizce internette bu konu ile ilgili bişeyler bulabilir miyim diye dolaşırken buldum ve üye olup sormaya karar verdim. 26 aylık bir oğlum var. yaklaşık olarak 13. aydan itibaren sürekli tekrarlayan yüksek ateş ve boğaz enfeksiyonları ile uğraşıyoruz. sürekli ilaç antibiyotik kullanıyoruz. çok fazla doktor dolaştık. her seferinde CRP bakılıyor ve yüksek çıktığı için antibiyotik başlıyoruz. konu ile alakalı olarak oğlumdan önce FMF'ten şüphe duyuldu testi uygulandı negatif çıktı. Daha sonra sırasıyla Kistik Fibroz, Ter testi, immunülojiye dair testler uygulandı. Bir profesör oğlunuz Kistik Fibroz dedi. Daha sonra konunun Türkiyedeki en uzman doktorlarından biriyle yaklaşık 7 ay sıkı takip yapıldı. büyük ihitmalle Kistik Fibroz değil yanıtını çok şükür geçen hafta aldık. 6 ay önce astım teşhisi konuldu. 3 ay kadar aralıksız ventolin pulmicort nebül kullandık. daha sonra inhaler ve flixotide döndük. şimdi günde 2 kez ve tek fıs olarak onu kullanıyoruz bir de günde bir kez onceair granül kullanıyoruz. oğlumu kısaca tanıtmak istedim öncelikle size o yüzden böyle uzun uzun yazdım. oğlum şuan tam 26 aylık boy 91 cm, kilo:13,2. özellikle kış aylarında sürekli ateleniyor ve doktora gittiğimizde %95 hep aynı cevabı alıyoruz: BOĞAZ KIZARIK,CRP YÜKSEK. sürekli antibiyottik vermekten artık hem biz hem o sıkıldı. sizden ricam bize bir yol göstermeniz. nereye hangi bölüme gitsek bu çocuğun tam derdi nedir anlayabiliriz? Kistik Fibroz ve astımı takip ettiğimiz hocamız ige'den bahsetti. sorunumuzun büyük ihtimalle bununla ilgili olduğunu ve çocuğun bu sıkıntıyı belli bir yaştan sonra atlatacağını söyledi. ama içimiz rahat değil. antibiyotik dün bitti şimdi endişeyle bekliyoruz tekrar ne zaman ateşlenir acaba ne zaman ilaç alırız diye? şimdiden çok teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118553 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
LUTFEN!!!! Hem Ozelden, hem buradan sual sormayin!!! Cocugunuzda, CIDDI bir hasatalik yok... HER ateslendiginde, Antibiyotik kullanilan cocuklarda bu tablo olusur ve doktorlara iyi para kazandirir.. Yaptiginiz HER SEY, harcadiginiz her kurus, hicbir ise yaramayan luzumsuz isler icin harcanmis... EGER basta yazilarimi okumus olsa idiniz, Turk doktorlarinin bu CRP sahtekarliklarina kanmazdiniz... SAKIN bir daha CRP ile ugrasmayin.. Yapilanlarin tamami sahtekarliktir. Bir daha, atesli bir hastalik oldugunda: 1- Agizina bakin... Agizda pis bir koku varsa ve dil ustunde, kirli-kalin bir pas tabakasi butun dilini kaplamissa o zaman, Antibiyotik gerekir.. Koku yok ve dili pembe ise, ASLA Antibiyotik gerekmez.. 2- Karar veremediginizde; bir "Kan Sayimi" yaptirin ve WBC(LOkosit) degerine bakin.. WBC:17'nin ustunde cikarsa, o zaman Antibiyotik gerekir.. Sahtekarligi soyle yapiyorlar.. Anlasmali olduklari Laboratuvar, cocugun kan degerleri yanina, yasina uygun degil, Eriskin "Referans araliklarini " yaziyor!!!! 7ay-2yas arasi WBC: 6,0-17,0 Eriskinlerde WBC: 4,5-11,0 dir.. EGER elinizde, eski Kan sayimlari varsa, WBC degerlerine bakin, kac sefer kaziklanmissiniz gorursunuz.. Benim yazilarim arasinda:"Sahtekarligin 3 Safhasi" ve "Bagisiklik ve Antibiyotikler" ile ilgili soru-cevaplari iyi okuyun.. Hic olmazsa, bundan sonra kazik yemeyin.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|