Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gazlı bez
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgazlı bez

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifeylülbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Konu: gazlı bez
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2009 Saat 21:54
hocam iyi günler,
kızım 2.5 aylık göz yaşı kanal tıkanıklığı var gözünü pamukla siliyordum, ama steril pamuk olduğunu duydum fakat eczacı bize pamuk gözünün içine dolabilir gazlı bezle silin dedi  gazlı bezle göz silinir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 09:32

Steril pamuk da nereden çıktı. Pamuk çok uygun değil, doğru..Gazlı bez, "zımpara "gibi göz kapağını tahriş edebilir. . Nazikce, nemli gazlı bez kullanılabilir, kuru silmeyin. Herhalde sizin  "-gazlı bezle göz silinirmi?-" lafınde bahsi geçen, ""göz kapağı"" değilmi?? Yoksa siz gözü ellemeyin.

Yukarı Dön
elifeylülbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 20:35
gözün içi değil çevresini siliyorum çok çapaklan ma oluyor temizliğinide ılık su ile yapıyorum.bundan sonra gazlı bez kullanacağım yanıtladığınız için teşekkür ederim .
Yukarı Dön
cerenimo01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 22:12
merhabalar doktor bey benim de bir sorum olacaktı.kızım 18 aylık.hafta sonu edirneye kar yağdı.bizde kızımı dışarı çıkardık.kartopu oynadık.kaydık.eve geldiğimizde elleri ve ayakları üşümüştü.akşam burnu tıkandı.tonimer baby spray sıktım ve cold mix damlattım.sabaha kadar 3-4 kez uyandı.geceyi böyle geçirdik.ertesi gün gözünde çapak oluştu ki şimdiye kadar gözünde hiç çapak olmamıştı.(erken doğum sebebiyle ve küvözde kaldığımızdan dolayı göz kontrolün gitmiştik bir problem yoktu.şimdi sorum çapaklanma üşütmeden olabilirmi yoksa doktora götürmeliyim hala devam eden çapaklanma var.yoksa ılık gazlı bezle silmem yeterli olurmu?
ateş olmamakla beraber hafta sonundan bu yana burnu geceleri tıkanıyor.öksürük ara sıra oluyor ve ballı limon veriyorum.beslenmesine dikkat ediyorum.ilk gün yediklerini çıkarmıştı ama bi daha tekrarlamadı.
hocam geceleri burun tıkanıklığı için soğuk buhar makinalarını tavsiye edermisiniz?kaloriferli evimiz.
teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 09:20
Nezle bazan, gözyaşı kanalı ile göze bulaşabiliyor. Bazan (hatta sıklıkla) nezlede gözlerde yanma/batma oluyor, çocuk kirli elleri ile gözlerini ovuştururken, gözüne mikrop kaçırabiliyor. Yaşarma için bir şey yapmanız gerekmiyor. Çapaklanma olursa "Tobrased" göz damlası, 4x1 damla HER İKİ GÖZE damlatın. Kar, soğuk ve üşütme hastalık başlatmaz, mevcut hafif bir enfeksiyonun belirgin hale gelmesine sebep olur.
Soğuk buhar birtek kronik akciğer hastalıklarında tavsiye edilir. Size bir fayda sağlamaz... Sıcak size daha iyi gelir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 07 Oca 2009 Saat 09:21
Yukarı Dön
cerenimo01 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 85
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2009 Saat 11:27
teşekkürler sayın hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.