Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - gözyaşı kanal tıkanıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgözyaşı kanal tıkanıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifeylülbebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 244
Mesajın Direkt Linki Konu: gözyaşı kanal tıkanıklığı
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2008 Saat 23:43
2.5 aylık bir kızım var gözünde çapaklanma oluyordu.dr. gittik damla ve serum fizyolojik verdi serum la sil damlayı damlat dedi geçmezse haftaya gel daha güçlü birşey verelim dedi.daha sonra çapaklanma azaldı ama gözü sulanmaya başlad tekrar başka bir dr.gittik göz dr.yönlendirdi bizim söylememiz üzerine göz yaşı kanalı tıkalıdır dedi masaj yapın birde bir damla verdi bitene kadar kullanın dedi.10 gün kullandım bu arada masaj yaptım pamukla sildim gözünü,geçen gün aşı için aile hekimliğine gittik dr.muayene etti ve masaja devam edin damlaya gerek yok gözünde iltihap yok dedi ama geldiğimizden beri çapaklanma çoğaldı ve çok sulanmaya başladı öyleki silmekle baş edemiyorum evde oftalmotrin diye damla vardı bende onu damlatmaya başladı çok masaj yapmak gözüne zarar verir mi  ne yapmalıyım birde masajı nasıl yapmalıyım. yanıtlarsanız sevinirim.teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 10:10
Önce masaj ne orada bir anlaşalım. Önce 8-10 damla serum fiz. buruna damlatılacak, ondan sonra burun kemiği nin göze en yakın kısmına baş ve işaret parmakları ile sıkma şeklinde pompalama hareketi yapılacak, sonra göz damlası damlatılacak, tekrar masaj yapılacak. 4-5 gün sonra ilaçları kesip bekleyin. Olursa aynı işlemleri tekrar yapın.
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 10:38
Hocam, bu sorun hala bizde var. Sizin dediginiz damlalari kullandim, dediginiz gibi masajla beraber. Ilaclari kesince tekrar basladi. Iltihap gibi akiyor gozyasi. Ve sadece tek gozu. Cok rahatsiz etmeye basladi, silerken cani yaniyor, geceleri sabaha kadar kurumus oluyor, sabah temizlerken de zorlaniyoruz.
Tobras.d, Iliad.n damlalari tekrar kullanmaya baslasam duzelme olur mu? Sık sık serum fiz'de kullaniyorum bol bol.

Düzenleyen Elif Hansa - 26 Ara 2008 Saat 10:39
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 10:40
Kullanabilirsiniz. Eğer bu şekilde halledemezseniz, göz yaşı kanallarına özel sonda sokarak açılma işlemi var, oraya kadar götürmeden halledelim.
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 10:41
Sagolun hocam, tekrar baslayacagim damlalara.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.