Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - el ve ayakken sıcakken ateş hali ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumel ve ayakken sıcakken ateş hali ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
aoyazici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aoyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: el ve ayakken sıcakken ateş hali ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2017 Saat 04:25
Hocam Merhaba,

Yavrum 30 aylıkç 95 cm ve 13,5 kg.

Bu gece 3.gecedir ateşi 38.3-38.9 arasında gidip geliyor. Sayenizde 40'ları bile görsek ateşten korkmamayı öğrendik. Bu seferki hali daha önceki tecrübelerimizden farklı seyrediyor. Oğlum normalde çok ama çok terleyen bir çocuk.. Gecede 4 kez üzerini değiştirmek zorunda kalabiliyorum. Ateşlendiği durumlarda terlemesi dururdu ancak şimdi her zamankinden daha çok terliyor. Ateşle eli ayağı soğur sadece kafa ve vücutta sıcaklık hissederdik ancak şimdi eli ayağı da sıcak.. 

Ayrıca 2 gündür öksürüyor ve ilk günden itibaren şeffaf bol burun akıntısı var. yine ilk günden itibaren kaka yenidoğan kakası gibi belinden çıkacak kadar gevşek hale geldi. İştahsız ve yürüyecek hali yok.

Aslında 3 gün öncesinde size bambaşka bir konuyu yazmaya niyetlenmiştim ama araya bu girince kaldı. Yavrum Eylül ayı ortalarında arka bel bölgesini tutarak ağrıyor demeye başladı. bunu arada tekrar etmeye başladı. Son dönemlerde gün içinde 2-3 kez yineliyor. Bununla ilgili şimdiye kadar Kasım ayında çocuk romatoloji,aralık başında çocuk hematoloji ve Şubat ayında üroloji görüşü aldık ve duduklarımız kendi alanlarıyla ilgili olumsuz bir şey olmadığına istinadendi. Sn dönemde gün içinde ağrıyı söyleme sıklığı artınca başka bir hematolog görüşü daha almak istedik. Geçen hafta gittiğimiz doktorun talebi üzerine tüm batın usg ve tüm omurga röntgenleri alındı. Bize söylenen bunun onkolojik bir hastalığın belirtisi olabileceğinden dolayı spinal kontrastlı MR çekilmesi gerektiği.. Yavrum çok ama çok alerjik bir çocuk. Çoklu besin alerjisi var. Şimdiye kadar hiç ilaç kullanmadığımızdan ilaç alerjisi var mı yok mu bilemiyoruz. Ancak hem kontrast madde hem de anestezi alacak olması bizi durdurdu ve MR çektirmedik. Kalakalmış durumdayız. 
Ne yapmalı,nasıl hareket etmeli bilemiyoruz. Lütfen görüşlerinizi paylaşın Hocam.

Teşekkürler..

Saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2017 Saat 04:50
1- Simdiye kadar hic vermedi iseniz; hemen 1 Ampul Dvit3 icirin..
2- Grip geciriyor... Grip arazlari yaninda+ Ishal olmasi; Domuz Gribi lehinedir, sakin ilac kullanmayin..
3- Onkolojik bir hastalik olsa, sadece agri degil, o tumor'un bulundugu bolgenin altinda Felc durumu
olmasi gerekirdi. Zaten olsa, Rontgende gorulurdu!!!  Ayrica; onkolojik durumda agri DEVAMLIDIR..
4- Allerjik oldugunu nereden anladiniz??  Ne gordunuz??
5- Herhangi bir maddeye karsi; "Allerji" olusabilmesi icin, o madde ile sahsin uzun sure karsilasmis olmasi
gerekir.. O yuzden, hic karsilasmadigi bir ilaca karsi, ASLA Allerjisi olamaz.
Sakin Turk doktorlarinin allerji sacmaliklarina kanmayin. Onlar her seye "Allerji" derler..

Once cocugu, bir istirahate alin, yuksekten veya  basamaklardan atlamasin.. Evde buyukler varsa, gures
tutmasin..1 hafta kadar takip edin, belli olur.
Gerisini sonra konusuruz.
Bu arada; allerji baslikli konulari okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Nis 2017 Saat 04:56
Yukarı Dön
aoyazici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aoyazici Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2017 Saat 05:03
Hocam Merhaba,

20 gün önce 1 ampül Dvit3 içirdim. yine 3 ay öncesinde 1 ampül daha vermiştim.

39w+6d da 3.904 gr kilo olarak doğdu. Ancak ilk haftadan itibaren her emzirme sonrası (dik tutmaya dikkat ememe rağmen) kusmaya başladı. 1o. gün kontrolünde doğum kilosunun altında kaldı. 1.ay kontrolünde kilo alımı çok düşüktü. 3.aydan itibaren kilo kaybı başladı. Ne zamanki anne diyetine başladım ve temel alerjenleri beslenmemden çıkardık o ay 800 gr. aldı. İlk 6,5 ay sadece anne sütü almasına rağmen kakada hep mukus vardı ve 1 yaşına kadar hiç geçmedi.Diyetimi yumurta sarısı ile açtığımızda kakada kan,peynir ile açtığımızda ise yine mukus gördük. Ara ara besin denemeleri yaptık ancak artık bağırsak tepkilerinin yanında solunum tepkileri de veriyor mutlaka burun tıkanıklığı yaşıyoruz. Süt ve süt ürünleri,buğday grubu,turunçgiller,yumurta,bal ve hindistan cevizi tepkilerini görerek belirlediklerimiz.

Bel ağrısına istinaden şunu da eklemek isterim. Çok dirayetli bir çocuk olmasına rağmen son zamanlarda ağrısı olduğunda eğer araç içindeysek babasına "baba arabayı durdur " diye bağırıp anne beni kucağına al demeye başladı. Bir de çok hareketli ve şimdiye kadar hiç yorulduğunu duymamama rağmen arada anne yoruldum beni kucağına al demeye başladı. 

Cevabınız için teşekkür ediyorum Hocam. O zaman MR çektirmiyoruz.

Düzenleyen aoyazici - 08 Nis 2017 Saat 05:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Nis 2017 Saat 05:51
Esas gormesi gereken; NOROLOJI bolumudur..  Bu durumda, bir Cocuk Norologu'nun gormesi iyi olur..
Bir Kas Hastaligi veya Norolojik baska bir durum olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.