Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 5 gundur ates streptokok negatif
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum5 gundur ates streptokok negatif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dedem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dedem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 5 gundur ates streptokok negatif
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2017 Saat 08:07
Merhaba Kadir Hocam.
Oglum 6 yasinda 5 gundur atesli 39-40 lari da gordu ama iki gundur 38,5-39 civarinda.beta testinde streptokok negatif cikti. Sikayetleri ates yaninda oksuruk, geniz akintisi ve yesil burun akintisi.. Oksuruk asagiya da inmemis dedi doktor. Ilk gun ve dun goturdugumuz doktorlarin ikisi de bogaz cok kotu augmentin baslayalim dedi. Ben strep negatif ve cigerler temiz diye vermedim. 5 gun sonunda ates duser diye bekledim. Balli limon, serum fiz. Ile ilerledim. Fakat ates hala 3,8 civari. Kan testi de yaptirmayi kesinlikle reddediyor. Ne yapmaliyiz. Atesi ne kadar daha takip etmeliyiz. Yada gercekten bogaz kotu diye ( ben de bademciklerin arkasinda beyazliklari gordum) antibiyotik vermeli miyiz?
Simdiden cok tesekkurler
Dedem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2017 Saat 19:56
Nasil anlatsam ki!!!  10 seneden beri izah ediyorum...
ATES yaninda; Agizda pis koku+ Dil ustunde, kalin, silme pas tabakasi yoksa, Antibiyotik gerekmez!!
Test'e filan gerek yoktur..

ATES+KOKU+PAS  yoksa, Antibiyotik gerekmiyor, Grip demektir..
  Daha nasil anlatsam ki!!
Yukarı Dön
Dedem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dedem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2017 Saat 20:13
Merhaba Hocam,
Evet agizda koku ve dilde pas yok ama 6. Gun oldu ates hala 38,5 civarinda. Siz genelde 4-5 gunde ates duser dersiniz. Ates cok uzun surunce ben tereddutte kaldim. Normal midir hocam? Ates kac gun takip edilmeli? Yarin tam 1 hafta olacak ates ve hastalik baslayali. Hic boyle olmamisti o yuzden tedirgin olduk.
Simdiden sabriniz ve destekleriniz icin cok tesekkurler
Dedem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2017 Saat 21:08
Ates yapan, pek cok cesitli Virus vardir..
- Kimisi hic ates yapmaz.
- Bir kismi; 1-2 gun ates yapar.
- Buyuk cogunlugu: 4-5 gun ates yapar.
- Nadiren;  1 Hafta ve ustu ates yapanlarda vardir..Coxsackie grubu viruslar ve  Enfeksiyoz Mononukleoz
bunlardan biridir. Bu hastalikta, tek tarafli bademcik siser, uzerinde kalin bir beyaz tikac olusur.
Teferruatini eski maillerden okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.