Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın gelişimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımın gelişimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
berra Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 178
Mesajın Direkt Linki Konu: kızımın gelişimi
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2008 Saat 22:29
kadir bey merhabalar, size kızımın gelişimini sormak istiyorum.
doğum kilosu 2870gr,45 cm.şu an tam 13 aylık ve  9900gr ve 77 cm boyunda yaklaşık 2 aydır boy uzaması durdu hep aynı ölçüde.endişe duymalımıyım.

Bunun dışında kızım pütürlü gıdaları kabul etmiyor.makarna,pilav kolaylıkla yiyor ama sulu yemeklerde pütürü kabul etmiyor.yemeklerde et kullandığımda sürekli blender kullanıyorum.balığı çorba olarak veriyorum.bir türlü kabul ettiremiyorum.ne yapabilirim.

Son olarak dünden beri kızımın burnu aıyor ve özellikle geceleri kuvvetli ama kuru öksürüğü oluyor.ballı limonu biberonuna yapıp günde 3 kere veriyorum.diğer türlü ara ara öksürdükçe kaşıkla almayı kabul etmedi.bununda faydası olur değil mi??

size sonsuz saygı ve teşekkürlerimi gönderiyorum.iyi ki varsınız.

Düzenleyen berra - 16 Eki 2008 Saat 22:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2008 Saat 10:50
Gelişimi çok iyi. 73cm. ve 9.2kg. olması yetrli idi. 77cm. ye göre9.9 kg. olması orantılı,15 aylık gibi...
Pürtüklü gıdalara uyum genetik bir özelliktir, geç gelişmesi normaldir, sizin olumsuz bir etkiniz olmadı.
Burun kanaması uzun sürüyor ise bir doktoruna danışın. Ufak tefek kanamalar, parmağını sokması ile olabilir.
Limon-bal, biberonlada verilebilir, etkisi değişmez.
Yukarı Dön
berra Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 178
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2008 Saat 12:52

kadir bey merhaba.dün sormuş olduğum mesajımda eksik yazımdan kaynaklanan yanlış anlaşılma olmuş.kusura bakmayın.burnu akıyor demek istemiştim.

bu gece ise şiddetli ve kuru öksürüğünden uyuyamadı.doktoruna götrüdüm bende.nezle olmuş.bronşlarında her hangi bir şey yok dedi ve bize kullanmamız için hydryllin şurup ve iliadin burun damlası verdi.ilaçların çocuğum üzerinde olumsuz etkisi olur mu?kullanayım mı.saygılar.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2008 Saat 13:37
Hyd..in 2 yaşından evvel kullanılmaz. İliadin, serum fiz. işe yaramazsa kullanabilirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.