Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sulu
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
|
Konu: kızımın gelişimi Gönderim Zamanı: 10 Eki 2008 Saat 11:23 |
dr bey merhaba;
kızım 17 ayı bitirdi. kilo 11.74 boy : 83 cm. gelişimi nasıl ?
bu arada kızım bayram öncesinden yani 15 gündür öksürüyordu. ballı limon yapıyordum. çok siddetli değildi. fakat dolu dolu dencek şekilde öksürüyordu. dün aşısı için dr götürdüğümde ordada o şekilde dolu dolu öksürünce dr muz sadece gece verilmek üzere zrytek şurup vede gündüz vermek için muk..ol şurup verdi. sizede danışmak istedim.
bir soru daha :) grip aşısını sordum bana şöyle farklı bişey dedi. kafama takıldı. dün pnömokok aşısını vuruldu. ben arada en az 1 ay fark olması gerekiyor die biliyorum dedim oda 7 gün içinde yeni bir aşı vurabiliriz yani grip aşısı için 7 gün içinde gel vuralım dedi. sizcede vurdurayımmı yoksa 1 ay bekliymmi. bu arada şu an bu şekilde öksürüyo olması ve burun akıntısı olması grip olduğu anlamınamı gelir. yani aşıyı vücut hiç mikrop almadan yapılmalı die biliyorum boşuna vurdurmuş olurmuyum.
çok uzun oldu kusura bakmayın. değerli cevabınız için şimdiden teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118539
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2008 Saat 12:26 |
78cm. ve 10kg. olmalı.83cm. 18 aylık boyu, bu boya göre,11.6kg. olmalı, oda orantılı.18 aylık elbisesi giyer.
Öksürük için her iki şurubuda kullanmayın.
Aşılar ya bir ay ara ile yada aynı günde yapılmalıdır. Ne oluyor? Arkadan atlı mı kovalıyor??Ufak tefek hastalıkları aşıya mani değildir, hasta iken bile yapılabilir.
Bir gün evvel pnömokok aşısı vurulurken öksürmüyormu idi?
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 10 Eki 2008 Saat 12:28
|
 |
sulu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2008 Saat 13:11 |
evet haklısınız.ben bir an grip aşısı ismi olunca sanki hiç vücut gripi kapmaması gerekir die düşünmüştüm. etraftanda öle duymuştum. mantıken düşününce yanlış olduğunu anlamış oldum. teşekkürler.
bu durumda ben bir ay sonra karma aşısı ile beraber grip aşısını vurdurmalıym.
yanlız bir şey daha var. üzgünüm az evvel bunu sormayı unuttum. bide dr muz ferrumun şurubunu verdi ve 1 ay kullanın dedi ve 1 ay sonra kızıma hepatit için antikor yapıcakmış o arada kan sayımıda yapıcakmış. böyle bir uygulama var mı? garip geldi. ilaçı kullandıktan sonra yapılan kan sayımı ne kadar doğru ki? zaten kanını yükseltmiş olmazmıyız yani bunu hiç ilacı kullanmadan bakıp ona göre ilaç vermesi gerekmez mi? ben onuda kullanmasam mı acaba?
cevabınızda her iki şurubuda kullanmayın demişsiniz.öksürüğün şekli itibari ile gereksiz mi gördünüz yoksa şuruplarda mı bir sorun var?
teşekkür ederim.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Eki 2008 Saat 13:33 |
Sakın ferrumu kullanmayın, bir defa hata yapıldımı, görüyorsunuz, hatalar zinciri nasıl oluşuyor.
Öksürük için kesinlikle şurup kullanmayın.Öksürüğü kestiğiniz anda mikroplar akciğerlere inecektir. Zyrtec allerji ilacıdır, balgamı koyulaştırır, Muco.... de hiçbir şey yapmaz.. su niyetine..
|
 |
sulu
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 10:43 |
dr bey günaydın,
geçen günkü yazışmamıza istinaden kızıma öksürüğü ile ilgili ilaç kullanmadım.ballı limon veriyordum. nerdeyse 2-3 gündür hiç öksürmüyoduki ( günde 2 defa gibi) dün akşam üstü öksürük gene başladı. kuru bir öksürme diyebilirim. önceki öksürüğü balgamlı şekildeydi. şu an kuru öksürük başladı. yani bundan 20 gün öncesine döndük. ateş yok. burun akıntısı vardı geçti. yeni bir gripmi başlıyor. ciğerlerine inmesinden korkuyorum. bilgi alabilirmiyim. iyi çalışmalar ve çok teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 11:27 |
Grip yeniden başladığında, koyulaşmış olan akıntı tekrar, sugibi olur. Siz "öksürük kesici" veya "nezle-grip ilacı" diye satılan ilaçlardan vermedikçe göğüsüne inmesi çok zordur.Öksürük sizin dostunuzdur, düşmanınız değil. Mikropların aşağiya ,ciğerlere inmesini önler. Eskiden insanlar, mikropları bilmediklerinden, öksürük hastalık sayılır, tedavi edilmeye yani kesilmesine çalışılırdı. Zatürrenin bu kadar korkulan bir hastalık olmasındaki en büyük etken bu ilaçlardır.
|
 |
pink
Üye
Puanlar: 1
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2008 Saat 15:11 |
Sevgili anne ben Kadir bey'e 2 kızımı da götürüyorum biri 2 diğeri 5 yaşında..ve size tavsiyem tecrübemle sabittir ki;çocuklarımızın en basit öksürüğü dahi alerji,astım ve bronşit gibi kötü bildiğimiz hastalıklara dönüşmesini ,maalesef okur-araştırır olmayan ve bilime değilde nakite tapınan bir takım doktor gurupları sağlamakta tabi bizimde payımız var olmaz mı...napıcaz biraz uyanık,sağduyulu ve akıllı olucaz...
|
pink
|
 |