Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emiralp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 797
Mesajın Direkt Linki Konu: demir kullanımı
    Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 12:46
doktor bey merhaba..tekrar tekrar teşekkürler bizlerle ilgilendiğiniz için..
oğlum 14 aylık ve 11 kilo..beslenmesine çok dikkat etmeye çalışıyorum.son bir aydır evde toprak ,toz ,vb.ne bulduysa yiyor..dışarı çıkıncada yerden taş böcek ne bulsa yemeye çalışıyor..geçen hafta tam kan tahlil i yaptırdık..sonuçları size yazarsam değerlendirir misiniz.ve gittiğimiz -doktor bize fer..sa.. lu günde 40 damla vermemi söyledi..birde karaciğer enzimi fazla çıkmış..bu enzimin çok çıkmasının bir hastalığa sebebi olurmu...ve iki hafta sonra tekrar kan tahlil yaptırmamızı söyledi..Oğlum 14 aylık olduğu için su çiçeği aşısını vurdurmadım..15.aydan önce vurdurulabilirmi..
cevaplarınız için teşekkürler..
değerler böyle ve çoğunda yıldız işareti var.

GLUKOZ     95

URE              30

KREATININ *0,3

AST          *51

ALT           29

DEMİR      97

DEMİR BAĞLAMA KAP   358

HEMATOLOJI

WBC           * 22.43

LY #              * 10.9

GR #              *10.7

LY%         48.6

GR%           47.8

RBC           4.81

HGB          *11.7

HCT           38.5

MCV        *80.1

MCH        *24,3

MCHC         *30.4

RDW         *9.5

PLT            329

MPV            8,9

PCT           0.3

PDW       9.2

MON      * 0.8

MON%     * 3.5

EOS          *  2.3

EOS%          *  10.3

Düzenleyen emiralp - 05 Eki 2008 Saat 12:49
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 13:46
Çocuklarda 10. aydan itibaren bir "pislik devresi" başlar. Çocuk evdeki terlik-ayakkabı altlarını yalar, saksıdaki gübreleri yer, tuvaletin içine elini sokup oynamaya bayılır. Dışarı çıkınca da kedi-köpek pisliği bile yer. Bu tabiatın, çocuğun biraz mikrop alması için verdiği bir içgüdüdür. Sizn kan tablosundaki yıldızları bir bilgisayar koyuyor. Değerlendirmeyi doktorun yapması lazım, ama nerede öyle doktor? Sizin değerleriniz bir hastalık işaret etmiyor. Bunlar sadece ufak sapmalardır, bir mana ifade etmezler. Hb : 11.7 olan bir çocuğa demir başlamak, o doktorun enteresan bir eğitim gördüğünü gösterir.
Su çiceği için aceleniz ne? Etrafınızda Suçiçekli hasta varsa olabilir de, yoksa acele etmeyin.
Karaciğer enzimi yükselince hastalık yapmaz. Hastalık olduğunda yükselir ve 200-300 ünitenin çok-çok üstünde olurlar. Hepatitde 1000 üniteyi geçer.
Yukarı Dön
emiralp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eki 2008 Saat 23:48
doktor bey cevabınız için çok teşekkür ederim.bunları bize söyleyen bir yrd doç.dr çocuk doktoru ve başka hiç açıklama yapmadı.bende 40 damla demir vermek istemedim..sadece karaciğer enzimi üzerinde durdu o kadar..onuda sizden gelen açıklama sayesinde önemsemedim şimdi.su çiçeği aşısınıda ısrarla vuralım dediği için size sormak gereği duydum.açıklamalar için çok çok teşekkürler..ferr..sa.. demir damlasını günde 11 damla vermeye devam edelimmi sadece bunu sormak istiyorum..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118539
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2008 Saat 10:34
Ferr..sa.. zaten demir ilacı. Birde bunun üzerine 40 damla demir mi verecektiniz????? Doktorunuz verdiğiniz ilaçları sormadımı?? Hiçbirine ihtiyacınız yok, ferr..sa.  de kesin, 1 yaşından sonra günlük vitaminede gerek yoktur..Sadece diş ilacı, Zymaf...or. 1 tablet alsın yeter.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.