Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - idrar ve kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

idrar ve kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneoluncx Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: idrar ve kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 16 Saat 12 Dakika önce Saat 20:19
hocam 28 aylık kızımın (88 cm 11,560 kg ) tahlil sonuçlarını değerlendirir misiniz . kızım doğuştan ektopik böbrekli olduğu ve ve böbreğin birinde fonksiyon kaybı olduğu için negroloji takipli
bu sonuca göre iye var mı? ferritini hep düşşk çıkıyor neden acaba ? Mayıs ve Haziran aylarında devit ampul  vermeme rağman 43 çıkmış D vitamini güneşe de çıkmasına rağmen. tekrar ampul vermeli miyim 
ferritinde 4 ay önce 6.9ng/mg imiş takviyeye gerek var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118500
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 3 Dakika önce Saat 09:28
Türk doktorlarının; "Ferritin" in ne olduğundan haberleri bile yoktur!!! 
Anlı şanlı Tıp Fakülteleri'nde bile bunu doğru dürüst öğretemezler, zira Wintrop'un Hematoloji Kitabını 
okuyabilecek ve anlayabilecek kapasitede bir Prof. yoktur!  Varsa, çıksın da benim anlattıklarımı anlatsın!
1- Ferritin bu ahmak doktorların sandığı gibi; "Depo demiri" filan değildir! 
2- Ferritin, barsaklardan emilen demirin, kandaki "Transferrin'e" taşınma işini yapan bir proteindir!!! 
3- Sizin çocuğunuzda olduğu gibi, aşırı Demir ilacı kullanılması sonucu; Hct:%37.9, Hgb:12.2g/dl
gibi anormal yüksek derecelere çıkmış. Demir zehirlenmesine (Hemachoramatosis) az kalmış!!
4- Vücut kendini koruyabilmek için, kasten "Ferritin" seviyesini düşürerek kendini "Demir zehirlenmesine" 
karşı korumaya çalışır!!! 
Vücuttaki kan (demir) seviyesi için, Ferritin'e değil, Hgb'ya bakılır. ZİRA, Türk doktorların zannettiklerinin
aksine, vücuttaki Demir'in %70'i HGb'ye, sadece %14'ü Ferritin'e bağlıdır. 

SAKIN DEMİR İLACI VERMEYİN!!
Gelelim D vitaminine!
Evet, ancak bu kadar düzelebilmiş. Evet, 1 ampul daha içirin ve Aralık ayında tekrar ve sadece D vitamini
 baktırıp bana yazın. Bu bile yetmeyebilir.
(1 ampul ile çocukların zehirleneceğini iddia eden salak Türk doktorlarına ithaf edilir!)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 2 Saat 57 Dakika önce Saat 09:34
Yukarı Dön
anneoluncx Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 241
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 49 Dakika önce Saat 09:42
hocam demir ilacı 1 yalına kadar kullandım sonra ferritin  düşük diye demir ilacı verdiler ama hiç kullanmadım 16 aydır devit ampul dışında hiçbir ilaç ve takviye kullanmadım. 
peki idrar tahlili normal mü bir değer baya yüksek çıkmış İYE var mı acaba?
Boyu kilosu iyi mi sizce bana çok zayıf geliyor

Düzenleyen anneoluncx - 2 Saat 46 Dakika önce Saat 09:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118500
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 13 Dakika önce Saat 10:18
İdrar örneği alınırken doğru dürüst temizlik yapsa idiniz; o "bakteriler" görülmeyecekti!
Türk doktorları, basit bir; "Kan sayımı" veya "İdrar tahlilini" bile doğru dürüst değerlendiremezler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.