|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yeliz ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2007 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 1411 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Oca 2017 Saat 15:50 |
Hocam merhabalar kolay gelsin 15 aylık oğlum var 33 haftalık 2270 44 cm doğdu su an 10.400 78 cm
1. Oğlumun kakası ya ishal ya da gün içinde zorlanarak minik minik kabız şeklinde yapıyor normal kaka yaptığı gün sayısı çok az hatta ishal olduğunda kakanın rengi kiremit rengi oluyor. Bu durumlarda yapabileceğimiz bir şey var mı 2. Ben sağlık odağında verilen demiri kullanmadım büyük oğlumda da kullanmamıstım 9 aylıkken kan alındı hgb7 ferritin ise <5 çıktı ferrum damla kullandık gün 10.2 ferritin ise 25 e çıkmıştı dr kontrol olarak 2 ay daha devam et demişti ama ben yükseldi diye kullanmadım et geçirdim her gün geçen ay kontrole gittiğimizde tekrar kan alındı gün 10.5 çıktı ama ferritin 7 ye düşmüştü şurup yazdılar muhakkak kullanılmalı dediler. Siz ne önerirsiniz Çok teşekkür ederim kolay gelsin 2
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118149 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Ishal= gunde 7 veya uzeri sayida kaka... Gerisi, yediklerine gore degisir. 2- Disariya bir kanama olmadigi surece ve muntazam et/etli gida alinigi surece; anemi olusmaz.. Kansizlik icin; SADECE, HGB degerine bakin.. "Demir&Demir Baglama", "Ferritin"
gibi degerlere guvenilmez, zira enfeksiyonlarda, vucut demiri depolara cektigi icin, bu degerler dusuk cikarlar. HGB:10,5g/dL iyi bir degerdir, demir gerekmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|