Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ishal ve aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumishal ve aşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ishal ve aşı
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2016 Saat 15:43
merhabalar doktor bey.26 aylık kızım ishal oldu.bayağı su gibi kakası.abimin kızı ishaldi sanırım ondan geçti.onu doktora götürmüşler doktor test yapmadan antibiyotik vermiş.ama benim kızımın hareketlerinde herhangi bir sorun yok.şimdiye kadar ateşlenmedi.ama okadar sıvı ki kakası.bezinden taşıyor.paçalarından akıyor.ne yapmalıyım.ishalini kesmek amaçlı yemesi için önerdiğiniz yiyecekler var mı.ateşi yükselir ve çocuk rahatsız olursa hangi ilacı kullanmalıyım.evde calpol var ama siz hangisini önerirsiniz.

birde doktor bey hepatit a aşısı ile DaBT İPA Hib aşısı birlikte vurulmuş.sizde en az 1 ay arası olması gerekiyor diyorsunuz.ben vurulduktan sonra farkettim.hepatit a nın ikinci dozuda birinci dozdan 6 ay sonra vuruldu.şimdi ben ne yapmalıyım ikinci dozu tekrar mı vurdurmalıyım.birde doktor bey su çiçeğini 15. aydan sonra vurdurun demişsiniz.sağlık ocağında 1 yaşında vurulmuş.hepatit b nin 3. dozunuda ikinci dozdan 6 ay sonra demişsiniz burda 5 ay sonra vurmuşlar.diğer aşılar sizin dediğiniz gibi.ne yapmalıyım.şimdiden teşekkurler.
Yukarı Dön
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2016 Saat 17:40
doktor bey size mesajı yazdıktan sonra yemek yerken ağız dolusu kustu.yemekten dolayı mı kustu ya da ishalden mi bilmiyorum.
Yukarı Dön
frd Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı frd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2016 Saat 10:07
doktor bey dünden bu yana 3 kere kustu.biraz hali yok gibi.ama neşesi yerinde gibi.ateşide pek yok.sanırım dün mesajımı görmediniz.cevap bekliyorum sizden.ne yapmalıyım doktora götüreyim mi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2016 Saat 18:21
1- Dizanteri haric; hicbir ishalde, ilac/antibiyotik kullanmayin.
(Dizanteri ishali'nde; bol kaka olmaz. Kakalar, guvercin pisligi kadar ve sancili bir ikinmanin arkasindan gelirler.)
2- Cok sart olmadikca; Ates dusurmeyin.
3- HepatitA asisi dahil butun asilar: YA AYNI GUN, ya da, en az bir ay ara ile yapilir. Bir tek VEREM asisi ile diger asilarin arasi onemli degildir.
4- Sucicegi asisi; 12 ile 15 aylar arasi yapilmasi en uygun olanidir.
KKK, Zaturre(KPA) asilari ile tikis-tikis, ayni surelerde yapilmasi cok muteber degildir. O yuzden, Sucicegi asisini daha sonra yaptirmak pratik olarak uygundur(SART DEGILDIR)...

Ister kussun, ister ishal olsun, sakin ilac vermeyin..
Bir tek; ishal ve kusmanin beraber oldugu durumlar; su kaybina sebep olabilirler.
Bu konu ile ilgili yazilari okuyun. Bunlar nerede ise 10 seneden beri anlatiliyor. (Rotavirus ishali gibi)

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Kas 2016 Saat 18:25
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.