Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
edefne
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
|
Konu: Bobrek? Agrisi Gönderim Zamanı: 14 Ara 2012 Saat 23:38 |
Kadir bey
3 yasindaki kizim 1 hftadir grip.. Once hafif ates(1 gunde gecti) sonra burun akmasi ve tikaniklik, sonra oksuruk, 3 aksam yatmadan once sut ictikten hemen sonra kusma( aksam sutu kestim, Kusmadi) arada karin agrisindan bahsediyordu. Son 2 gundur hem nese hem gorunus hem oksuruk anlaminda daha iyiydi. Bu arada kizim evde hic corap veya ayakkabi vs giymiyor, yerler hep tas ve ayaklari daima cok soguk, uzerine de hep ince tshirler giyiyor kesinlikle hirka vs de giymez. Bugun aksam 21 civarinda belim agriyor demeye basladi, gostermesini istedim bobreklerinin oldugu 2 tarafi gosteriyor ve cok agriyor diyor. Ne olabilir? Ne yapmam gerek?
Biz istanbulda sizin hastanizdik ve bugune kadar antibiyotikde dahil hic ilac kullanmadim. Yalnizca cold mix, serum fizyolojik, cok cok nadir paranox 120 ve genelde bal limon ile tedavi olan bir cocuk. Nasil yardimci olursunuz?
Simdiden Tesekkur ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118003
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 04:30 |
Bir kere; usutmekle, tasa basmakla, corap-hirka giymemekle hastaliklar olmuyor. Once o laflari bir unutun. Grip esnasinda, "yan agrisi" seklinde adele agrilarinin olmasi cok sik karsilasilan bir durumdur. Herhangi bir "Ates dusurucu bir ilac" o agrilari da gecirir. Siz gene benim dediklerimi uygulayin. Bu arada bugunden geriye giderek eski mailleri ve ilk sayfadaki "Yazarlar" bolumunde benim; makalelerimi okuyun.
|
 |
edefne
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 17:08 |
Bilgi icin tesekkur ederim
Tum makalelerinizi tekrar okudum be İye ile ilgili olan bu kosulda sanki oyle br durum olabilir hissi verdi. Kisim dunden beri cok sik idarar cikiyor, bazen 10-15 dk da bir tuvalete goturuyorum. Dun bahsettigim bobreklerini gosterip arada belini gosterip anne cok agriyor diyor. Arada karni agriyor. Sordum, idrarini yaparken agri veya yanma yokdiyor ama 3 yasinda bir cocuk belki ne oldugunu anlamiyor olabilir. İdrar tahlili yaptirayim mi? Eger iye var ise daha sonra ilerleyip baska sorunlar yapar mi? Yaban mersini tedavide ve korunmada onemli demissiniz, kizima verebilir miyim? Bir de iye ise bol su icmek vucuttan atmak konusunda yararli midir etkisiz mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 18:39 |
Bol su icmek ve Cranberry(Yaban Mersini) faydalidir. IYE once bir "sistit" ile baslar, cocuk idrar yapamaz, yaparken yanma oldugundan, kesik-kesik, ara ara yapar. Altina kacirmalari olur. Bir tedbir alinmazsa, zamanla yukarilara cikar; Pyelonefrit yaparsa ( hicbir hastamda olmadi) aniden, titreme ile gelen yuksek ates ve halsizlik olur. Idrar yaparken; yanma, agri, olmadigi surece, rahat bir idrar bosaltimi oldugu surece, Idrar tahlili yaptirmayin.
|
 |
edefne
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2012 Saat 19:32 |
Cok tesekkur ederim
Son bir sorum, kizimin tum asilarini siz yaptiniz hepatit a yapmistiniz gitmeden once ve asi kartinda 2 . Doz en erken subat 2012 yaziyordu yanilmiyorsam. Ben bu tarihte yaptiramadim, hala yaptirma sansim var midir? En gec yapilma tarihi gibi birsey var mi?bu sekilde kalsa ne olur?
Sevgiler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Ara 2012 Saat 00:13 |
Isterse; seneler gecsin, gene yapilir. Benim asi kartlarina yazdigim tarihler; yapilabilecek en erken tarihlerdir. Butun asilar, yazilan tarihleri ne kadar gecerse gecsin, yapilabilirler. Yeterki bu arada hasta olmayin.
|
 |