Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bronşit başlangıcı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBronşit başlangıcı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seydakara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: Bronşit başlangıcı
    Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2012 Saat 14:51
Hocam iyi günler.8,5 aylık oğlum 10 gün önce öksürmeye başladı.İlk önce diş çıkardığı için önemsemedim.arada ateşleniyordu da 38 derece civarında.Fakat aradan 2-3 gün geçipde öksürük geçmeyince aldım doktora götürdüm.Doktor bronşit başlangıcı var dedi.Hırıltısı varmış ve aynı zamanda diş çıkardığı için bağışıklık sistemi zayıflamış vs.vs. Novosef iğne verdi ama alerji yaptı çocuğuma o yüzden değiştirip Macrol 125,mukotik,ventolin ve deloday şurup verdi.ve geceleri de rahatlasın diye paranox fitil at dedi.3 gündür kullanıyorum öksürüğü kesileceğine daha beter oldu hocam.Birde üzerine burnu akmaya başladı.sorulan sorulara verdiğiniz cevapları okuyunca şok oldum.Sadece basit bir soğuk algınlığına ya da gribe farklı teşhisler koyan doktorlar olduğunu görmek bana kendimi güvensiz hissettirdi.Hocam oğlumda ne var?Gerçekten bronşitmi yoksa sadece grip mi?Bu ilaçlardan sonra öyle bir öksürmeye başladı ki sanırsınız astım olmuş,resmen uykusundan uyandırıyor öksürük.Sizin bir cevabınızda okudum grip için ilaç yoktur ve 2-3 haftadan önce geçmez demişsiniz.O yüzden hastalıktan şüphe ettim,bronşit değil de grip olabilir mi diye.Bizi cevaplayıp yardımcı olursanız minnettar olurum Hocam.Şimdiden teşekkür ederim,Saygıyla..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2012 Saat 20:01
1- Bu kadar küçük bir çocuğa böyle ilaçlar vermeleri için hiçmi vicdanları yok, anlaşılır gibi değil. O ilaçların "HİÇBİRİNİ" kullanmayın.
2- Sadece benim Grip tedavisi için anlattıklarımı uygulayın.
3- Bu yaşta Bronşit olmaz, Bronşiolit olur, onun olması içinde çocukta en az 1 haftadan beri ilerleyen bir Grip olması ŞARTTIR...
4- Böyle ağır tedaviler ( bilhassa iğneler) verildiğinde mutlaka bir kan sayımı yaptırın. Doktor gerek görmese bile siz yaptırın, WBC (Lökosit) değerine bakın, yüksekse, antibiyotik gerekir, düşük çıkarsa gerekmez. İğne, ağızdan ilaç içemeyenler için.
5- Geçen kış bunlarla çok mücadele ettim ama hala inatla bu saçma tedaviyi aynen, sanki öğretilmiş gibi uygulayan doktorlarla işiniz çok zor. Allah yardımcınız olsun.
6- Geçen kış yazılan yazıları mutlaka okuyun. Bu kış çok ihtiyacınız olacak.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2012 Saat 21:43
ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim hocam,siz genelde grip için ballı limon,serum fiz.ve Cold-mix önermişsiniz ama bildiğim kadarıyla çocuklara 2 yaşına kadar bal verilmesi uygun değil hocam acaba yanlış mı bu bilgim?Bir de diş çıkarıyor ya acaba geceleri onu rahatlatacak bir şey yapamazmıyım,çünkü yanlış anlamadıysam fitili de yasakladınız bize:)Eski cevaplarınız da,birisine Benical şurup kullan öksürük için demişsiniz acaba bizim içinde geçerli olur mu?Bu şekilde öksürük insanın sinirlerini bozuyor hocam..Yatağının başını kaldırıcam,yan yatırıcam,bol bol sıvı vericem,emziricem hocam.Bu Milupa'nın gece çayı için ne düşünüyorsunuz hocam?Sizce içirsem gece rahatlar mı?Cevabınız için tekrar teşekkür ederim hocam.Saygıyla...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2012 Saat 08:23
Bu konuları geçmiş 3 senede o kadar çok anlattımki....
1- Burada verilen bal, miktar olarak son derecede azdır. Tabak-tabak yedirmiyoruz. Bal aleyhinde söylenenler, faraziyeden öte bilgiler değildir. Sözüm ona arılar bal yapmak için dolaşırken üzerlerine bulaşan toprak ile bebeklere "Botilizmus" sporlarını taşıyabilirmiş. Ben hayatımda böyle bir vaka görmediğim gibi, Türkiye de hiç "Barsak Botilizmusu" da duymadım. Ayrıca bu Profesörler;  hem böyle uydururlar, ondan sonrada TV lerde, yoğurt mayalamak için toprak kullanın diye ahkam keserler. Şimdi "-çevir kazı yanmasın -" hesabı, allerji yapar demeye başladılar. Bir çocukta Allerji gelişebilmesi için, o madde ile senelerce karşılaşması gereklidir. Hiçbir çocuk, hele bebek, tanımadiğı bir maddeye karşı allerji gösteremez.
İfrazatlı öksürüklerde Benical kullanamazsınız. Böyle bir durumda öksürüğün kesilmesi hadiseyi göğüse indirir.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2012 Saat 14:20
Hocam elimden geldiğince eski gönderilerinize bakmaya çalışıyorum ama malum o kadar fazlalar ki arada kaçırdığım bilgiler oluyor kusura bakmayın.Hocam nihayet bizde sizin söylediğiniz üzere herkesin düştüğü duruma düştük ve maalesef dün geceyi acilde geçirdik.Çocuk gece nefes alamaz halde öksürerek uyandı,kaptığımız gibi götürdük.Doktorların ikiside sırtını dinledi hiç bir şey bulamadılar,film çektiler filmde bir şeyler bulmuşlar hemen başladılar antibiyotik demeye.Yahu dinlerken sorun yok,filmde sorun var nasıl oluyor bu şimdi?Ben tabi hemen sizden öğrendiklerimi bir bir sıraladım,ben sıraladıkça ilaç verme ümitleri azaldı ve tıpkı sizin söylediğiniz gibi ikinci teşhise geçtiler"ALERJİK BRONŞİT"güya!!!Hocam Allah sizden razı olsun,siz olmasanız büyük ihtimalle kaptığım gibi alerji doktorunda alırdım soluğu,ama sizin cevapları okuyunca gözümüz açıldı tabi.Sabah oldu kalktık "bronşit başlangıcı"diye uydurma teşhisi koyan doktora götürdüm.Dedim böyle böyle.Ne dese iyi hocam?Mukotik şurubu kes diğerlerine tam gaz devam,he birde öksürük kesici şurup verdi.Neymiş efendim alt solunum yolları enfeksiyonu varmış o yüzden antibiyotiğe devammış.Dedim ki ya Doktor hanım bu çocuk grip olamaz mı?Sonucta tedavisi olmayan bir hastalık ve 2-3 haftada ancak geçiyor.Yok grip olması imkansızmış:)Hocam neticede ben çocuğuma Cold-mix aldım,balı da dediğiniz gibi yada limonata şeklinde vermeye başlıyorum.2-3 hafta sıkıcam dişimi,öksürüğü kriz şeklinde olursa kapıcam çocuğu sarıp sarmalayıp dışarı çıkarıcam.Tekrar teşekkür ederim hocam,Allah razı olsun ilginize alakanıza sabrınıza minnet borçluyum.Saygılarımla Hocam...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2012 Saat 23:58
İnşallah sizler sayesinde bu doktorlarda bu işleri öğrenecek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.