Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Domuz gribi aşısı....
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDomuz gribi aşısı....

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117966
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 17:29
Yazın, havalar sıcak ikende "Grip" olursunuz, ateşde çıkmayabilir ve anlamazsınız (hiç önemli değil)... Havalar soğuduğunda esas "Grip" ne imiş göreceksiniz. Ayrıca, Ankara Hıfsıssıhha ve İst. Üniversitesi, dışındaki testlere rağbet etmeyin.. Ayrıca halk niye çocuğunu götürüp test yaptırıyor anlamış değilim... Bu testler, yatan hastalarda, lüzum görülenlere yapılır... Öyle "Boğaz kültürü" yaptırır gibi "Grip" testi yaptırmak, anlamsız, saçma ve gereksizdir. OKULLARA AŞI GELDİĞİNDE YAPTIRACAKSINIZ... (Nokta)
Yukarı Dön
m.kübra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 119
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 18:41
dr bey ben ogretmenım okula gelen asılar bızede teklıf edılecekmı
bızım ıcınde rısk cocuklarda oldugu gıbımı?benım 15 aylık kızım var hem kendım hem evde ona bakanlar hemde kızım hepımızmı vurulmalıyız?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 19:57
Maalesef,elde yeterli aşı olmadığı için devlet, belirli bir sıra ile mümkün olduğu kadar çok insanı aşılayacak. Hemen ilk gelen parti ile sizler aşılanmayabilirsiniz. Merak etmeyin arkası gelecektir. Devletin parayı sakındığı filan yok... Kısıtlı gelmesi, tamamen, tavukların "popolarına" bağlı, ne kadar yumurta, o kadar aşı..Zira aşı, "döllenmiş" yani içinden civciv çıkacak yumurtalarda üretiliyor , ve bir yumurtadan ancak 5 kişilik aşı elde edilebiliyor.. Devlet sipariş veriyor, aşı fabrikasıda o kadar yumurta siparişi veriyor.. Aşı yapımı zor , çok zor bir iştir. Zaten kolay bir şey olsaydı bizde hemen fabrikasını kurarlardı..  
Yukarı Dön
gül28 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 20:59
Hocam aşının alt sınırı ne ..Kac yasından buyuk cocuklara vurulmalı..Herkes farklı bırsey soylıyor...

Yukarı Dön
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 21:04
domuz grıbını aklımda buyutup olmadık seylerle vesvese yapmak ıstemıyorum. ama dıger arkadasların söyledıgı gıbı dogru duzgun yetkılı bır agızdan acıklama yok. sadece korunma yontemlerınden ve asılancak gruplardan bahsedıyorlar. tamam rısk altında olanlar aşılandı diyelim. ya bızler evdekı anne babalar. ne rısk altındakı kronık hastayız, ne saglık calısanıyız ne de ögrencıyız... ama eve dışardan en cok grıp vırusunu getırenız. babalar kalabalık yerlerde calısıyorlar dolayısıyla bu grıbı bırbırlerıne gecırme rıskı fazla. bizlerın de evle ilgili sorumlulugumuz sadece ev içinde degıl ki. dışarda toplu kullanım alanların içindeyiz devamlı. dolayısıyla eve vırus getırme rıskı de fazla

nasıl korunacagımızı ya da kımlerın asılanacagını artık ezberledık. bizler aşılancak grupta değiliz ya da sıra bızım evlatlarımıza gelınceye kadar cocuklarımız bu hastalıgı gecıriyoruz diyelim. tedavisi nedir. normal grip gibi serum fızyolojık, lımonlu bal mıdır. yoksa domuz grıbı ıcın kullanmamız gereken bir ilaç varmı? kimse bundna bahsetmıyor.

ayrıca hastaneye basvurduk dıyelım. doktorlar bıze yıne normal grıp vakası olarka yaklasacak ve antıbıyotık, öksürük şurubu, bir de sımdılerın meshur surubu ventolın(astım ilacı-nefes acıcı) verecek. yanı yıne kımse bunda domuz gırıbı varmıdır yokmudur dıye arastırmıcak.

domuz gırıbı öldürür mü bunu sormalıyız bence. domuz gırıbınde erken teşhis diye birşey var mı? domuz gırıbını erkenden anlayanla gec anlayan arasında tedavi bakımından farklılık var mı?

herkes bu asıyı vurdurayım mı vurdurmayımın pesınde. asılar yolda sıze sıra gelene kadar kımbılır daha ne kadar sure gececek. ya bu süre zarfında bu hastalıgı gecırıyorsak işte ozaman napıcaz ona bakmalıyız bence. bızler yada cocuklarımız için almamaız gereken ilaç var mı? yok o öyle kendı kendıne gececek bişeyse bu kadar tantnana nıye?

aşıyı vurdursam vurdurmasam yerıne bu aşı sırası bize gelene kadar bız domuz gırıbı gecırırsek ne yapalım bunu öğrenmek istiyorum.
Yukarı Dön
deryalım Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 51
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 21:12
6 ay üstü bebekler vurulabılır arkadaslar bızım enfeksıyon doktorumuz öyle demişti ben mecburı ası olacagım saglıkcı oldugum için oglum 7.5 aylık mumkun oldugunca evden cıkarmıyorum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Eki 2009 Saat 22:39
Mevsimsel aşı 6 aydan büyük bebeklere yapılabiliyor. Zayıf bağışıklık bıraktığı için bir ay ara ile iki defa yapılma mecburiyeti var. Domuz gribi aşısı için ayrı strateji uygulanacak. Yaş sınırı 2 yaş olabilir. Zira en mühim grup, en fazla bulaştırmayı yapacak olan okul çağı çocuklardır. Ben hergün hasta baktığım halde sizler kadar paniklemiyorum... Sakin olun, her hasta olan ölüyor diyede bir şey yok.. Hele havalar sıcak giderken zaten rahat atlatılıyor.. Hava sıcaklığı sıfır olunca ya kadar epey mesafe alınmış olacak... Kötü niyetli veya cahil doktorların lafına kanmayın... Pek çoğunuz, bende dahil, normal grip gibi atlatacağız... Tamiflu ile tedavi ancak hastaneye yatacak kadar hasta olanlara uygulanacak... Önüne gelen bu ilacı kullanırsa, kısa zamanda dirençli grip ortaya çıkabilir. Bunca seneden beri doktorların çoğu gribe antibiyotik ve astım ilaçları veriyorlardı, şimdi onların işleri zorlaşacak zira herkez uyandı.. Bu vesile ile grip teşhis etmeyi öğrenecekler... Grip olduğunuz zaman ne yapacaksınız, herzaman gripte ne yapıyorsanız aynısını... Bol serum fiz. limonlu bal, gece yastığınıza Cold-mix 2 damla. okadar. Ateşinizi düşürmeyin... En kuvvetli silahınız yükselen ateşdir..
( Not: 2 yaş sınırı , 6 aya inmiştir. )

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 18 Kas 2009 Saat 17:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.