Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117966
|
Gönderim Zamanı: 17 May 2009 Saat 10:45 |
İshal konusunu atladık, yeni doğan döneminde, günde 6-7 kaka normaldir, sakın ishal diye ilaç vermeyin. Hakikaten ishal olan bir bebek, günde 7-8 defadan fazla "sugibi" kaka yapar. 4-5 cıvık kaka ishal değildir, sadece fazla yediğinin işaretidir. Ayrıca artık ishalde ilaç vermiyoruz, hele ishal durdurucu ilaçaları hiç kullanmıyoruz.
|
 |
minow
Üye
Puanlar: 1
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 12:56 |
Merabalar.Bende oğlana 2 aylıkken rotarix yaptırmıştık.yazılanları okuduğum kadarıyla .dozunda yaptırılması gerekiyormuş.Peki yaptırmasak ne olur çocuk ishalemi yakalanır?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 17:28 |
Son doz 8. aydan evvel yapılmalı. Bana göre, zatürre aşısından daha önemli, zira zatürreyi iyi kötü tedavi edebiliyoruzda, Rotavirusun tedavisi yok...
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
minik mercimeğim yaramaz oğlum :)
Puanlar: 8555
|
Gönderim Zamanı: 18 Haz 2009 Saat 18:23 |
hocam doktorumuz 2. ay aşılarımıza ilave rotarix olanı yaptırın 2. ay ve 4. ay dedi aşımız sağlık ocağının dediği tarihe göre 19 haziran diğer aşılarla birlikte.
yanlız takldığım bi konu var.
oğlum 13 nisan saat: 21.45 doğumlu ilk aşı gece yapılmış aşı kartında 14 nisan yazıyo ikinci aşımız 15 mayısta yapıldı şimdiki aşılarımız 19 haziran. niçin günlerimiz hep kaydırılıyo olabilir? şuan 2. aşımızla bu ay yapılacak aşımız arasında 35 gün var.
teşekkürler
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Haz 2009 Saat 10:31 |
Aşıları erken yapmaktansa, geç yapmak daha hayırlıdır. Bende, Cumartesi-Pazar'lara denk gelenleri kaydırıyorum... İllaki gününde olacak diye bir kaide yok, gönlünüzü ferah tutun.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
minik mercimeğim yaramaz oğlum :)
Puanlar: 8555
|
Gönderim Zamanı: 20 Haz 2009 Saat 16:02 |
teşekkürler hocam
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
 |
zeynep
Pırlanta Üye
canım oğlum Mehmet Efe'm
Puanlar: 5365
|
Gönderim Zamanı: 30 Haz 2009 Saat 16:02 |
öncelikle değerli vaktinizi bize ayırıp sorularımızı cevapladığınız için çok teşekkürler. benim sorum oğlum şuan 3 ay 6 günlük cuma günü doktor kontrolümüz vardı özel aşıları yaptırıp yaptırmayacağımızı sordu bende yaptırıcaz dedim doktor hanımda bana 4 aylıkken rota aşısını söyledi bende sizin yazılarınızdan takip ettiğim kadarıyla sınır 3.5 ay demişsiniz 4.ayda bu aşıyı yaptırmamın bir faydası veya zararı olurmu ve 2.dozunda 6.ayda olduğunu söyledi açıkcası aklım karıştı bu durumda nasıl hareket etmeliyiz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Tem 2009 Saat 20:38 |
Eskiden 3 ay olan sınır, daha yeni 3.5 ay oldu.. Aşıya bağlı barsak düğümlenmesi riski olduğu için, ben tavsiye etmem. Doktorunuz yanlış biliyor.
|
 |