Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anaokulu öğretmeni veliyi ne zaman aramalı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuanaokulu öğretmeni veliyi ne zaman aramalı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
devrimatilkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 64
Mesajın Direkt Linki Konu: anaokulu öğretmeni veliyi ne zaman aramalı?
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2009 Saat 23:31
Merhaba arkadaşlar,
size akıl danışmak için bu forumu açıyorum.kafam karışık ve belki fazla duygusal düşünüyorum diye geçiyor aklımdan...bakalım siz bu duruma ne diyeceksiniz..

Kızım 4 yaşında. Bağım anaokuluna başladı 3 ay önce. Okula başlayan çocuk hastalanır diyenler haklıymış. 3 hafta gittiyse 1 hafta gitmedi. 2 ay böyle geçti ve ben her iki hastalığında elif hasta gelemeyecek diye öğretmeni bilgilendirdim .

son hastalığımız 3 hafta sürdü..3.hafta hastaneye yattık zaten. 1.hafta içinde bir gün okula gitti ve hastalık yolunda olduğu belliydi.ertes i günler gönderemedim zaten giderek kötüleşti ve sonunda hastaneye yatıp iyileştik. bu hastalık sürecinde öğretmene mesaj atma gereği duymadım tahmin etmiştir diye. NE VARKİ O DA 2 HAFTADIR GELMİYOR ELİF OKULA BİR DURUM MU VAR? DİYE ARAMADI.
Hastaneden çıktığımız gün bu ruh haliyle(ki doktorda biraz okula gitmesin dedi) gidip okula eşyalarını aldım.Çıkarken sınıf stajyeri ile karşılaştık bir şey demedi..bir şey demedim...Keza öğretmene iletmiştir çocuğun eşyalarını aldılar diye...

Hastaneden çıkalı 4 gün oldu...hala telefon yok. bugün servis şöförüne kalan eşyaları getirmesini rica ettim ama öğretmene yine ulaşamadım. gün sonunda dayanamayıp bir daha aradım. neden aramadı diye hüküm yürüteceğime kendine sorayım diye...telefon u açar açmaz eşyaları almışsınız neden beni görmediniz gelmeyecekse elif dilekçe yazmanız lazım vs. ...hn.ben idare ile görüştüm evrakları ileteceğim sizden ricam kalan eşyalarını söföre vermeniz dedim. Haaa evet bugün söyledi şöför bey hastaymış galiba dedi. evet dedim 1 haftada hastanede yattık.herkes tarafından arandık ama siz aramadınız diye kırıkdık size...ya çok yoğunuz çocuğum 1.sınıfta okulda evde hiç boş vaktim olmadı yoksa benim için tüm çocuklar çok özel kasti bir şey yok vs. dedim ki..art niyet olmadığının farkındayım zaten özel ilgi istediğimizde yok ama en azından neden gelmedi diye aranmak isterdik dedim. (Bu arada aynı sınıftan 3 öğrenci ile  aynı hastane odasını paylaştık ve onlarda aranmadı + eşyaları almaya gittiğimde 22 kişilik mevcuttan 8 öğrenci sınıftaydı...) dediğne göre bizim hastanede yattığımızı duymamış..1 kişi daha olduğunu biliyormuş ama o sınıfındaki başka öğrenci zannediyormuş . hatta akşam onu aramayı düşünüyormuş. ben tekrarladım. sorun hastanede yatmak değil kaç gündür neden gelmiyor diye aramadınız da, bu durum bende öğrencilerin sahiplenilmediği düşüncesini oluşturdu  dedim...olurmu benim için tüm öğrencilerim çok özel dedi...sonra farkettim ki konuyu uzatmaktan başka bir işe yaramıyor cümlelerim. Görüşmek üzere deyip kapattık.Haaa hakkını yemiyeyim ben bir elifin sesini duyayım diye telefona da istedi.

Size soracaklarım: 1- Bu durumda belki çok duygusal davranıyorum ama ilkokul -ortaokul değil...ANAOKULU...öğretmen yada idarenin neden habersiz gelmedi diye araması gerekir mi/ gerekmezmi?

2- Bu yaşanan durum sonucu aynı okula göndermeye devam edeyim mi/etmeyeyim mi? (kızımla görünen ilişkileri iyi....)

3-Her koşulda mart-nisan ayına kadar  göndermeyi düşünmüyorum.evimize çok yakın kız meslek lisesi kreşi var...1 aylık deneme süreci gibi orayı ara devreye sokayım mı?çocuğun kafası karışmasın diye, duygularımı bir tarafa bırakıp eski okuluna göndermeye devam edeyim mi?
canım kızım 2005, devrim 1977, hüseyin 1969
Yukarı Dön
kelebegim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 420
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 09:59
benim kızımda 4 yaşında ve anaokuluna gidiyor. bizde sık sık hastalanıp 1-2 gün okula gitmediğimiz oluyor ama en son 3 gün okula gitmeyince öğretmenimiz aradı. durumunu neden gelmediğini sordu. çok hoşuma gitti. sizin öğretmende sormalıydı tabi.  kasıtlı bir şey yoktur. siz daha uzun süregitmemişsiniz merak etmeliydi, ilgilenmeliydi bence. kızınız okuldan, arkadaşlarından, öğretmenlerinden memnunsa gönderin. ama öğretmen ilgisiz davranmış gibi. siz annesiniz en doğru kararı siz verirsiniz.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 10:08

Devrim öncelikle geçmiş olsun canım. Benim kızım da kreşe gidiyor ve gerçekten çok ilgililer. Böyle bir durumda mutlaka ararlardı ama bir de şöyle düşünerek karar ver canım. Anaokulunda ilgilenmesi gereken birçok öğrenci var ve bizler bile en sevdiklerimizi bir çocuğumuzla ilgilenmekten ihmal edip aramayabiliyoruz ki anaokulu mevcutları malum... O nedenle çocuğun anaokulundan memnunsa onun huzurunu kaçırma derim. Ancak öğretmene de çocuğu teslim ederken aramadığınız için alındım ama diğer velilere bunu yapmayın emin olun benden çok alınırlar gibi bir tarzda laf söylersen hatasını anlayacaktır.

Ayrıca kızın maşallah 4 yaşında ve hangi okula gitmek istersin gibi bir seçeneği önüne sunarsan ileride hem sen hem de kızın seçiminden dolayı devam etmek isteyeceği yerde olmuş olacak. Sen eğer oraya gitmek istiyorum derse de anlayışla karşıla ama kızının önemli olduğunu öğretmenine biraz hatırlat derim. Hepimizin çocuğu değerli bu konularda alınganlığımız çok doğal ama karşımızdakiler de inan bizim çocuklarımıza fazlasıyla hizmet eden kişiler. O nedenle onların da şevkini kırmamak lazım diye düşünüyorum. Umarım bir daha hastalanmaz kuzucuğun. Öperim canım.Wink
Yukarı Dön
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 10:28
Benim oğlum oyun grubuna gidiyor yarım gün... normalde 10 gibi bırakıyorum bırakmazsam saat 11 gibi mutlaka arıyorlar Ege iyimi diye... Ben ilgilerinden çok memnunum... Zira Egeyi kendi çocukları gibi benimsedikleri için aradıklarını hasta falanmı oldu diye merak ettiklerini düşünürüm hep... Aramasalar kırılırmıyım evet kırılırım....

Kızına çok geçmiş olsun umarım birdaha böyle hastalıklar yaşamazsınız canım ama Duygununda dediği gibi kızın derdini anlatabilecek yaşta bence konuş öğretmenleri okulda ilgilimi o okulda mutlumu bir sor bakalım onun fikride çok önemli...
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
gülay Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2136
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2009 Saat 18:21
canım öncelikle geçmiş olsun  benim oğlumda anasınıfına gidiyor  pazartesiden beri okula gitmedi ayağı alçıda bende senin gibi bakalım arayacaklarmı diye bekledim bugun sabah aradılar ne oldu ömer niye okulalagemiyo diye tabi açıkladım  sizdede bahsettim  okula böyle aramayanlarda varmış diye  ömer geçen yılda aynı kreşe gitti ilgililer hatta geç aradılar diye sitemde ettim bugun dergi falan verdler evde çalışsın diye senin kreş bayağı ilgisiz yinede sen iyi araştır düşün gönderip göndermeyeceğini  allah yadımcın lsunTongue
Yukarı Dön
MERVE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2009 Saat 14:37
Bende bir anaokulu öğretmeni olarak diyebilirimki aranması tabi gerekir ama genelde kreşe gelen çocuklar çok çabuk hastalık kaptıkları için tahminde edebiliyoruz. Bide çiçekti kızamıktı vs. bu gibi hastalıklar kreşlerde yoğun yaşandığı için kesin bunlardan birini çıkarmıştır diyede düşünebiliyoruz. Ayrıca devlet okuluysa malum tlf.falan açmak sorun oluyo ama özel kreşse ilgi biraz daha fazla oluyo. Bence arkadaşlarında dediği gibi çocuğunuz gitmeyi istiyorsa gönderin. Yok memnun değilse zorlamanın bi anlamıda olmaz zaten.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.