Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Reflu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumReflu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ginal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ginal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Reflu
    Gönderim Zamanı: 21 Mar 2014 Saat 11:56
Dr.Kadir Tugcu size bebegimin reflu durumu ile ilgili danışmak istiyorum. Bebeğim 2930 gram doğdu. 2.ay 4600 gram iken 78 günlük olduğunda dak.gram olmuştu. 2.ay itibari ile kusmalari arttı. Doktor idrar kan tahlili ve ultrason istedi. Sonuçlar temiz çıktı.  Doktor kilo alımının yetersiz olmasına, kusmalarina ve bazen emerken 5 dak.sonra ağlayarak memeden kendini geri atmasına bağlı olarak reflu olabilir dedi. Motilium Gaviscon ve anti reflu mama verdi. Emzirdigim için mama kullanmadım.  Gavisconu kullanıyorum ama onu da çoğunluk çıkarıyor bebegim. Bu durumda ne yapmalıyım? Acaba kilo alımının yetersiz olmasının başka bir nedeni olabilir mi?
Yukarı Dön
ginal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ginal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2014 Saat 11:56
78 günlük iken 4790 gram olmustu
Yukarı Dön
suedaomer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suedaomer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2014 Saat 12:01
bugün oğlumu doktora götürdüm 18 aylık oğlum var iki ay önceden de aynı kilodaydı şimdide aynı kiloda yemesinde bir sıkıntı yok herşeyi  yiyor ne yapmalıyım 
Yukarı Dön
suedaomer Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı suedaomer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Mar 2014 Saat 12:02
kilosu 10.600 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 03:24
-ginal: Asiri kilo almasi var... O aptal doktoru uyarin, sizin cocugunuz; 3.5kg DOGMADI.... Asiri fazla yedigi icin kusuyor, normaldir, SAKIN; verilen hicbir ilaci kullanmayin... Bu salaklar; her kusan cocuga; Reflu derler... Halbuki, Reflu'de kusma yoktur.. Regurjitasyon denilen, gidalarin yemek borusuna kacip, tekrar yutulmasi hadisesi vardir... Bu durumda, mide asiti daha uzun sure yemek borusu ve bogazi tahris ettiginde, seneler sonra, "Reflu arazlari" ortaya cikar. Kusan bir cocukta ise, mide asiti bu tahrisi yapamaz.

-suedaomer; Sipraktin surup, gunde:2x1/2 olcek(2.5ml), 5 gun verin, 3 gun ara verin. 1 hafta sonra sonucu yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Mar 2014 Saat 03:26
Yukarı Dön
ginal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ginal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 10:03
Kadir Bey yanıtınız için teşekkürler. Motiliumu zaten hiç kullanmadım. Gavisconu da bırakıyorum. Kilo durumunda doktor 25 persentilden 10.5 persentile düştüğünü söylediği için endişe etmiştim. Hatta az kalsın mamaya başlayacaktim bebeğim zayıf kaldı diye. Bir de yorumunuzla ilgili birsey daha sormak istiyordum. Bebeğim bazen uyumaya başladığında gerinir gibi kasiliyor, yüzünü eksitiyor başını sağa sola çevirerek kivrandiktan sonra bir yutkunma sesi geliyor. Acaba bu durumda bahsettiğiniz gibi besinin mideden geri gelip tekrar yutulmasi söz konusu olabilir mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117930
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2014 Saat 22:57
Oyle olmuyor... Reflu'yu unutun...
Iyilestiginde, persentil cetvelinde, hangi hizda olduguna bakin, artiyormu-azaliyormu, ondan sonra; ona gore yorumlariz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.