|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ağu 2014 Saat 12:55 |
Merhaba,
Hocam yazılarınızı hep okuyorum. Bebek 4 aylık olunca, dönmeye başlayınca gaz biter diyorsunuz. Fakat benim oğlum 4,5 aylık sırtüstü yatarken yüzüstü dönebiliyor artık ama gaz bitmedi hala. Beni çok yıpratıyor hocam kendisini de. Ben sizin gaz çıkarma tekniğini de çok uygulayamadım çünkü emerek uyuyor ve uykusu çok hafif hemencecik uyanıyor gazını çıkarmak istediğimde. Gaz ilacı da hiç kullanmadım. Bu aya kadar idare ettim ama yeter artık hocam. Acaba gazdan başka bir şikayeti mi var hocam. 38 haftalık doğdu 3200 gr 49 cm baş 35 4 ay 10 günlükken kontrolde: 6150 gr 62 cm baş 42 ( Kilosu düşük dedi dr. fakat o kadarda önemli değil dedi) meme emmeyi çok seviyor hocam her verdiğimde isteklice alıyor fakat sonra kıvranmalar ıkınmalar başlıyor. İlk aylarda huzurlu emiyordu bu son aylarda rahatsız oluyor emerken. Kaka sayısı normal. Çişini de çok yapıyor. Aç kaldığını zannetmiyorum hatta kakası yeşile dönük. Doktor süt ve süt ürünleri tüketme dedi kakası yeşil deyince. Keçi sütü tüketebilirmişim. Gaz için fitil verdi almadım. Artık dua ediyorum gaz olsa geçerdi herhalde. İnşallah başka bir sorunu yoktur. Şöyle memeyi alınca 5 dk emse huzurluca oradan geri itse sırıtsa :) Bunu yapmıyor değil şükürler olsun ama hep bi ıkınma zorlanma halinde :( Kendinize iyi bakın. Saygılar. |
|
Anne
|
|
![]() |
|
de-met ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 268 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde hocam vaktinizi alıyorum ama..
Kan damlası verme dedi dr. şaşırdım. 6 aylıkken muayene de GEREKİRSE ben kan tahlili yaptırırım ona göre veririz dedi :) Hemen siz geldiniz aklıma. Az da olsa Kadir TUĞCU gibi düşünmesi ne güzel dedim. |
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117927 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
600 gram bir eksigi var. 4 ayini gectigi icin; kutu sutlerinden vermeyi deneyin.
Sizin yediginiz-ictiginiz ile hic alakasi yoktur. Gaz sancilari, "enzim eksikliginden" olabilir. Pankreoflat toz, gunde 3x1 olcek, az bir suda veya sivi gida icinde eritip verin. Zamanla, benim soylediklerimin hepsini soyleyecekler. Eskiden nasilda sut aleyhinde konusuyorlardi, hatta bazi AHMAKLAR, "Inek sutu, inekler icindir" diyecek kadar salaklasabiliyorlardi. Sakin o gunku salaklari unutmayin. Simdi geldiler, "En az 600ml sut icilsin" lafina.. Bunlarin daha cok burunlari surtulecek. Demir deki sahtekariklarida; "Akli olan" doktorlar anlamaya basladilar. Ama ne yaparsinizki, burasi Turkiye, nufusun %62'si aptal. Ellerine bir kitap alip, okumaktan aciz, dunyadan bi-haber insanlar, basimiza alim kesiliyorlar. Gene, gecen gunku, Sozcu gazetesinde o aptalca yorum vardi, "Cocuklari sallamayin, beyin damarlari kopar" diyordu. Bu AHMAKLAR hala ogrenemediler. Hadise, "Cocuk silkelemektir", SALLAMAK degil... Hastaligin adi bile; "Shaken baby Syndrom" dur. Bu ahmaklar, dogru durust Ingilizce bile bilmediklerinden, boyle salakca tercumeler yapip, milletin kafasini karistiriyorlar. Gorun Tip kimlerin eline kaldi.. Ama, dediginiz gibi, er veya gec, dogru hedefine varacaktir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Ağu 2014 Saat 19:29 |
|
![]() |
|
''Gaz sancilari, "enzim eksikliginden" olabilir. Pankreoflat toz, gunde 3x1 olcek, az bir suda veya sivi gida icinde eritip verin.'' 1-) Hocam bunu ne kadar zaman vermeliyim? Bu ilaç enzim eksikliği tedavisi için mi? İçeriğini okudum gaz için fakat asıl sorun enzim eksikliği ise onun tedavisi gerekmez mi? 2-) Emzirdikten sonra teklif edeyim değil mi hocam sütü. Biberona alışık değil. Yoksa açken mi sütü teklif etmeliyim ki kilosu artsın. 3-) Benim sütüm mü yaramıyor acaba. Oysaki kızım bebekliğinde üst sınırda idi. Kaka sayısı normal olan bir bebek neden kilo almaz. Kalpte filan sorun olsa şimdiye kadar olan muayenelerde çıkardı sanıyorum. Sabrınıza, emeğinize sağlık... |
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117927 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Hele bir baslayin, bakalim hakikaten "Enzim eksikligi" mi yoksa, baska bir rahatsizlikmi var, ona gore konusuruz. Gaz enzim eksikligi ile oluyor. Enzimlerle, gidalar parcalanamadiginda, bakteriel fermentasyon oluyor ve bunun sonucunda Gaz ortaya cikiyor.
2- Evet, anne sutu daima once verilecek. 3- Boyle bir sey yok. Anne sutunun terkibi, her annede AYNIDIR.. Sutun kalitesini DEGISTIREMEZSINIZ....Farkli olan; MIKTARDIR... Once Pankreoflati bir kullanin, eger teshis dogru cikarsa; hem gaz hem kilo alma yoluna girecektir. |
|
![]() |
|
Hocam merhaba,
Pankreoflat granül kullandım bebeğime 3 gün. Bir paketini az bir suda erittim günün farklı saatlerinde verdim. Herhangi bir rahatlama olmadı. Yine emzirmek için yatırdığımda memeyi alır almaz ağlamaya başlıyor. Kaldırıyorum gezdiriyorum tekrar emzirmeye çalışıyorum bir yeri acımış gibi ağlamaya başlıyor. Acaba uyumak mı istemiyor diyorum ama 2 saat uyanık kalınca esnemeye başlıyor bol bol. 1- Bu aralar kucağımızda tutarken ayaklarıyla üstümüze tırmanıyor. Popoyu geriye atıyor dağa tırmanır gibi tırmanıyor. Gelişimsel midir acaba? Zaten çok haraketli hocam kıpır kıpır. 2- Son 3 gündür kakası kahverengi, cıvık, kokulu ve sümükümsü. Alttan yellenmesi de çok kokuyor. 3- Devamlı azına bir şeyler götürmek çiğnemek istiyor. Parmağımı kaptığı gibi azına götürüyor ve kuvvetlice çiğniyor. Zaten kendi parmakları da hiç çıkmıyor ve aşırı salyası var. 4- Kilosu düşük bir bebek. Bu sebepten kan tahlili gerekli mi acaba. Aktif bir bebek. Dudak rengi pembe. İştahlı fakat emerken huzursuz. 5- Çevremdekiler aç olduğunu söylüyorlar. Fakat hocam su veriyorum tiksiniyor içmiyor. Bu aralar düzenli ememiyor ama 4.aya kadar güzel emiyordu ve kakasıda yeşile dönük oluyordu bazen. 6- Hocam son olarak; bebeğim doğduğundan beri gazlı idi fakat yine de emiyordu. Susturamadığım ağlamaları yoktu. 4.aya girdi böyle oldu. Bazı bebekler 4-6 ay arası gazlı oluyormuş. Kerem'de o bebeklerden olabilir mi? İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. Saygılar.. Düzenleyen de-met - 04 Eyl 2014 Saat 22:09 |
|
Anne
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
EGER: Gaz olsa idi, beraberinde; hickirik ve yellenmelerde de artma olurdu. Butun bunlar fazla yedirildigini gosteriyor.
Sakin Turk halkinin bebek buyutmek ve bakimi ile ilgili HICBIR dediklerine kanmayin, madem cok biliyorlar, neden, Turkiye "Cocuk olumlerinde" Avrupa birincisi???? Kan tahlili filan gerekmez. Su verdiginizde icmemesi de, zaten ac olmadiginin en guzel isaretidir . Cocugunuzda; Gaz+ Fazla yemenin hazimsizligi olabilir... Meme aralarini acin. Sakin etrafinizdaki; "carikli erkani-Harp vekillerine" kulak asmayin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|