Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kenim ve kızım hakkında İştah
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkenim ve kızım hakkında İştah

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: kenim ve kızım hakkında İştah
    Gönderim Zamanı: 14 Ara 2008 Saat 14:47
Merhaba  Özlem  Hanım...

Kızım 17.ci ayına girdi bugün...Daha evvelde dediğim gibi çok hırçın bir çocuk...Vee benim için en yıpratıcısı da çok iştahsız olmasıCrycuma gününden beri grip burnu tıkalı,akıyor...Şimdi hiç birşey yediremiyorum,emmiyor bile...Buda beni çileden çıkarıyor iyice...Kızıp bağırmaya başladım bugünCrynormalde sinirli bir yapım var,ama bebeğime karşı çok sabırlıydım...Kayınvalidemin yemek baskıları(bak Halimenin çocuğu şunu yiyor,şöyle toplu...Kayınpederim bilmem kimin çocuğu 16 aylık konuşuyor bizimki konuşmuyor neden???)çok yıprandım ve yoruldum...İnsanların baskılarından dolayı bende bebeğimi sanırım yemeye zorladım ve bebeğimde yemeğe tepki oluştu...Yemek yemeyi nasıl sevdireceğim?Doğumdan sonra ciddi bir depresyona girdim kayınvalidemin evine gidince doğumdan...Bebeğime yaklaşmama bakmama bile müdahale ettiler,bakma nazar değer,vee buna benzer bir sürü şeyler...Bebeğime hasret 15 gün geçirdikten sonra evimize geldik,ve toparlandım...Ama sinirlerim çok yıprandı,her ay kayınvalidemlere gidip geldikçe aynı şeyleri yaşıyorum...Mesela bu bayram 8 gün oradaydık sadece 1 günlüğüne izmire kendi aileme gidip geldik,çocuk kucağına gitmiyor diye kayınpederim tabii çocuk bana alışmaz buraya gelince yanımda duramıyorki çocuk, oraya buraya götürüyorlar,çocuk hasta oldu hemen suçlamalar başlar çocuğu götürüp hasta ettin gibi,çok yoruldum ve Çok mutsuzum şuan....Çünkü eşimin ailesinin tepkilerinden dolayı eşim zor durumda kalıyor,ailesini üzmek istemediği için(kayınpderim bağırsak kanseri tedavi görüyor) onları rahatsız olduğum konularda uyarmıyor ve benimde konuşmamı istemiyor,olan bana oluyor...Benden hep anlayış bekliyor,içimdekileri direk onlara söylemeyi rahatlamayı çok istiyorum,ama eminim söylediğimde eşime ağlayıp duygu sömürüsü yaparlar...Eşimi çok seviyorum,genel anlamda çok mutluyuz tek sorun aile...

Bebeğimi üzmek,KIRMAK istemiyorumm...Öfkemi kontrol edemezsem ilerde benden nefret etmesinden onu kaybetmekten korkuyorum...Öfkemi nasıl kontrol edebilirim...Nasıl davranmalıyım??

teşekkür ederim...

Düzenleyen sunacumen - 15 Ara 2008 Saat 13:56
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 18:18
bebebğinizi sizden nefret etmez çünkü sizi sevmeye ihtiyacı var. yemek konusu galiba biraz inat halini almış. evde eski düzeninize kavuşup yemek yemediğinde sakin davranmayı başarırsanız yavaş yavaş eski haline dönecektir. büyükler çocuk yetiştirme konusunda bazen gereğinden fazla müdaheleci olabilirler ve bazen bu duruma karşı hiç bir şey yapamayabilirsiniz. ancak her ne söylerlerse söylesinler içinizden onları ciddiye almayabilir ve iyi bir anne olduğunudan emin olabilirsiniz. her an anneliğinizden şüphe duymayın ve başkalarınız sizi yargılasa da bunlara aldırmamayı öğrenmeye gayret edin. bu dönem kendinizi iyi hissetmiyorsanız profesyonel yardım alablirsinizl
ib
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.