|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
selcen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Şub 2015 Saat 13:55 |
Hocam nıolur bana yardım edin. uykusuzluktan artık dengem alt üst. koca şehirde tek başınayız. bebeğimizi bırakıp dinlenebileceğimiz kimse de yok. ben de sağlık personeliyim. 500 hasta ile ugrasıyorum günde. kafam iyice dengesizleşti. herkes bir psikiyatristten yardım almamı söylüyor. iyice moralim bozuluyor.
kızım 7.5 aylık. ilk 4 ay koliği vardı. o zaman içinde gece 11 de uyur sabah 7 ye kadar kalkmazdı. 4.5 aylıkken bu düzen yavaş yavaş bozulmaya başladı.önce 3 saate bir kalkar oldu. şimdi gece 1 e kadar deliksiz uyuyor sonra başlıyoruz yarım saate bir kalkmaya. meme almadan da uyumuyor. her seyi denedik. 1.5 saat ağlattık meme vermemek için. ama yine de olmadı.sabah yine hiçbirşey olmamış gibi 9 da neşeli birşekilde kalkıyor. perişan haldeyim. yok mu bunun bir çaresi? aptal gbiyim artık hocam bazen bir uyanıyor 3 4 saat uyumuyor. gündüz uykusu da en fazla 30 dk. sipraktin vermiştik iştahsız diye o bile uyutmadı. bize önereceğiniz bişey var mı hocam lütfen bu durumda ne yapmalyız ne zaman gecer ? çok çok teşekkür ederim size
|
|
![]() |
|
selcen ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Eki 2014 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
burnu tıkalı deüil. her gün dinlensin diye banyo masaj yapıyorum. karnını gün içinde doyuruyorum. aç olduğu için uyanmıyr bunu biliyorum cünkü süt teklif ediyorum sadece meme istiyor bi de memeyi tutarak uyuyor yerine yatrınca kalkıyor hemen.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117883 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Keske, ilk bebek dogdugunda yazilarimi okumus olsa idiniz, bu kadar cekmezdiniz..
Ilk 4 aydaki "koligin" sebebi, hareketsizlikten olan GAZ dir.. Niye ameliyat olan hastalari hemen kaldirip yurutmeye basliyorsunuz??? Nasil koca insanlarda bile kalip gibi yattiklarinda, gaz sancisi oluyorsa, kendi etrafinda donemeyen, ve gene kalip gibi yatan bebeklerde de gaz sancisi olur... Turk doktorlari, annelere; bebegin gazi nasil cikar onu ogreteceklerine, ilac yazmayi tercih ederler.. Bu, onlar icin daha kazanclidir. Banyodan sonra rahatlamasida, hareketi arttigi icindir. Eger o devrede gaz icin, sacma sapan ilaclar kullandi iseniz, bunlar bebegin barsak yapisini bozdugundan, biraz cekeceksiniz demektir.. Maalesef, 1-2 ay daha sikintiniz var. Cok sik kucaginiza alin ve gene sanki ilk 4 ayinda bir bebekmis gibi sirtina vurun. Sirtinin alt kismina, bezin ustune, avucunuzu hafif cukur yapip, (eliniz onun sirtinin seklini alacak sekilde)alkis yaptiginiz siddette vurun. |
|
![]() |
|
Hocam keşke yerde yatar vaziyette 10 dk bile duruyor olsaydı. gün boyu hep kucağımda oda oda geziyoruz. bebek arabasında durmuyor diye kanguru aldık onunla dolaştırıyoruz. gerçek anlamda kucakçı bir çocuk. çok şükür yürüteç aldım onda biraz hareketleniyor bende dinleniyorum. gazını da aynı söylediğinz gibi çıkarıyorum. yani uykusuzluk sebebi hala gaz sancısı mı?
haklısınız ben sizi çok geç tanıdım. geç tanıdığım için malesef bir dünya gaz ilacı kullandım. hepsinden fayda görürüm sandım. sizi geç tanıdım ama tanıyan biri olduğum için kendimi çok şanslı sayıyorum. ta Amerikalardan bize yardımcı oluyorsunuz. gece gündüz demeden vaktinizi ayırıyorsunuz. siz bize baba, abi oldunuz Allah sizden razı olsun. sağlık camiasında biri olarak sayenizde artık çevremde ne dolaplar döndüğünü daha iyi anlıyorum ailemi arkadaşlarımı hep uzak tutuyorum doktorlardan. bizim için sadece siz varsınız artık. Allah size uzun hayırlı ömürler versin hocam. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117883 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu yasta diger bir huzursuzluk sebebi; cok fazla yedirilmesidir...
Sari/Kahverengi olmasi gereken kaka "YESIL" renk aldi ise, cok yediriyorsunuz, huzursuzlugu ondandir demektir. |
|
![]() |
|
kakasi sari renkli hocam ona çok dikkat ediyorum. Benim kızımın sorunu kafayı cevirirken uyaniyor kendi kendine uykuya dalmiyor meme istiyor. bu gece de 10 defa uyandik her seferinde meme verdim yanimda yatiyo artik. Gece meme vermeyi kesince herşey düzelecek aslinda. Ama aglamasina dayanamiyorum. Memeyi kesmem doğru olur mu sizce? Gece vermesem. Psikolojisi etkilenir mi? Ya da ileriki aylarda kendi kendine uykuya dalar mi? Herşey düzelir mi 😊
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yalanci emzige alistirin... Bunca zamandir, akliniz nerdeydi??? Memeye devam. O istediginde, biraksin..
|
|
![]() |
|
çok denedik cesit cesit aldık emmiyor hocam. teşekkür ederim cevaplar için çok sağolun
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|