Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > İki Yaş Sendromu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2,5 yaşında bize vuruyor öfkeli
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2,5 yaşında bize vuruyor öfkeli

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Konu: 2,5 yaşında bize vuruyor öfkeli
    Gönderim Zamanı: 25 May 2009 Saat 10:27
Merhaba Özlem Hanım,

Oğlum yaklaşık 2.5 yaşında. Klasik 2 yaş sendromu yaşıyoruz. Ancak son zamanlarda istediği yapılmadığı zaman bağıra çağıra ağlamanın yanında bana vurmaya başladı. Hem de büyük bir öfke ve hırsla vuruyor. Ben de bu duruma o kadar çok üzülüyor ve sinirleniyorum ki bazen öfkeyle nasıl bağırdığımın farkına varamıyorum. Çocuğumun şiddet dolu kavgacı bir kişiliğe sahip olmasını istemiyorum. Bazen parkta oynarken diğer çocukları da ittiriyor ve vuruyor. Ona yaptığının doğru olmadığını anlatıyorum. Bir daha yapacak mısın diye sorduğumda ise ıhıhhh diyor ama her sinirlendiğinde yine el kalkıyor bu sorunu nasıl çözmem gerektiği konusunda değerleri görüşlerinizi rica ediyorum.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2009 Saat 12:24
öfke karşısında öfkeli tepkiler vermek öfkeyi sadecearttırır. çok zor olduğunu biliyorum ancak öfkelendiğinde, bağıdığında veya vurduğunda kızsanız bile sinirli tepkiler vermek yerine ona hareket etmesini engelleyecek kadar sıkı sarılmayı ve onu çok evdiğnizi söylemeyi deneyin. sıkı sarılarak hem onu fiziksel analmad durdurmuş hem de duygusal anlamda sarıp sarmalamış olacaksınız.
özlem
Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2009 Saat 11:25
Çok iyi fikir teşekkür ederim. Özlem Hanım.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.