Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
minee
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 184
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 15:00 |
yaaa bizde o kanal yok ama yaaa :(:(:(
|
 |
kumru
Altın Üye
Puanlar: 1985
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 16:13 |
Yine çok başarılı bir program oldu tebrikler biz de oğluşumuza sünnet ettirmeyi düşünüyorduk, vazgeçmiştik doktoruyla, çocuk cerrahı ve ürologla görüştükten sonra. hem pskiyatri hm de bu işin uzmanı olan 2 kişinin de fikirlerini almk çok faydalıydı aklıma takılan tek birşey kaldı, 2 yaş altında narkoz kısmı yüzünden zaten vazgeçmiştik.bu konuyu tekrar gündeme getirebilir misiniz? teşekkürler
|
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4001
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 20:01 |
ben izleyemedim acaba sünnetin ne zaman ve nasıl yapılması gerekirmiş. izleyen varsa benide aydınlatırsanız sevinirim
|
|
 |
kumru
Altın Üye
Puanlar: 1985
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2009 Saat 20:41 |
slm şimdi gördüm mesajını ben izledim, sünnet 2-9 yaş arasında yapılmamalıymış, ya da yapılmasa daha iyi olurmuş diyebiliriz. ileriki cinsel yaşantısını bile son derece derinden etkileyen bir konuymuş. partnerinin mutluluğunu ve sonrasında eşini hamilelik sürecindeki çocuğuna olan düşüncelerine kadar uzanan bir konuymuş. 2 yaş öncesi genel anestezi ile uygulanması en mantıklısı olanmış. ehli ellerde yapılmalı, bu ehil eller; çocuk cerrahı, çocuk ürolgu ( yeni branş) ya da ürolog olmalıymış. Ama sayı olarak yetersiz olduklarından tabii ki sünnetçiler de yapacaktır, en azında eğitimlerinin güçlendirilmesi gerektiğinden bahsettiler. Toplu sünnet vakalarında genel kazalar haricinde kalıcı olan pipinin tümden kesilmesi gibi travmatik durumlarından konuşuldu. çocuğa bu durumun usülünce açıklanması sünnet öncesi olmazsa olmazlardan olmalıymış. genel anestezi esanssında beyin komple uyumadığı için konuşmaların dikkatli olması gerektiği vurgulandı. yani kestik, kanadı, offf çok kan, .... gibi korkutucu kelimeler olmamalıymı, beyin kaydediyormuş. ama 2-9 yaş arasında çocuğunu sünnet ettirmiş anne-babaların panik olmalarına gerek yokmuş. sadece çocukalrın rüyalarını yazmaları ve dikkatli davranmaları gerekliymiş. zamanla biriken negatif beyinsel virüslerden kurtulmanın yolları varmış. sanırım özet olarak bu kadar
|
|
 |
minee
Katılımcı Üye
Puanlar: 184
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 12:04 |
bence de erken olmalı çünkü çocuğu boşuna korkutuyolar ne gerek var ki. olsun bitsin zamanı elince düğününü yapsınlar çok istiyosa aileler. uzmanlar daha iyisini sölemiş ama. eğer oğlum olsaydı doğardoğmaz ilk fırsatta yaptırmayı düşünüyodum. kısmet değilmiş. kızım oldu.
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4001
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2009 Saat 18:44 |
kumru Yazdı:
slm şimdi gördüm mesajını ben izledim, sünnet 2-9 yaş arasında yapılmamalıymış, ya da yapılmasa daha iyi olurmuş diyebiliriz. ileriki cinsel yaşantısını bile son derece derinden etkileyen bir konuymuş. partnerinin mutluluğunu ve sonrasında eşini hamilelik sürecindeki çocuğuna olan düşüncelerine kadar uzanan bir konuymuş. 2 yaş öncesi genel anestezi ile uygulanması en mantıklısı olanmış. .......
| canım benim çok teşekkür ederim
|
|
 |
karosi
Üye
Puanlar: 6
|
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 21:48 |
çok sevindim birde parmak emme ve emzik konusu işlense çok daha sevinecem.
|
sibel
|
 |