|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
nisaaskin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nisaaskin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Tem 2016 Saat 10:05 |
Hocam kızım 4.5 yaşında 3 aydir zaman zaman karnım ağrıyor diyor 5-10 saniye sürüyor geçti diyor 1 ay evvel sıklaşmıştı hergün iki üç defa karnım ağrıyor diyordu dr idrar tahlili kan tahlili kaka tahlili yaptı idrar yolu enfeksiyonu var dedi idrarda fazla miktarda lökosit ve eritrosit vardı birde crp değeri 12 idi diğer sonuçlar normaldi ultrasyon dahil yapildi ondada birşey çıkmadı. Antibiyotik kullandık geçmişti 15-20 gündür karnım ağrıyor demiyordu. Iki gündür yine bir kaç defa cok kısa süreli karnım ağrıyor dedi idrar yolu enfeksiyonu bu kadar sık karın ağrısı yaparmı yoksa başka ciddi bir neden de kaynaklanıyor olabilirmi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117847 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaziklandiniz!!!!
Gecmis olsun.. Dunya'da bir tek Turk cocuk doktorlari; idrarda lokosit goruldu diye IYE teshis ederler.. Siz o "Idrar Tahlilindeki"; NITRIT degerine bakin... Nitrit:(-) ise, iyi bir kazik yemissiniz demektir. yaptiginiz butun masraflarda, isin cabasi. Bu yasta, bu sikayetler oldugunda; butun DUNYA doktorlari; once kakada "parazit" yani Kurt varmi ona bakarlar, sahtekar Turk cocuk doktorlari; IYE ararlar.. Zaten sikayetlerinin de, IYE ile yakindan-uzaktan hicbir alakasi yok.. IYE ile ilgili yazilarimi okuyun.. parazit(Kurt) olabilir. 1 olcek(10ml) Andazol surup, 1 olcek verin, 10 gun sonra bir olcek daha verin. Ne tahlil, nede baska bir sey gerekmez. Zira ilac; Tahlilden ucuzdur. Ilaci luzumsuz yere vermis olsaniz bile bir zarari olmaz. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Tem 2016 Saat 18:19 |
|
![]() |
|
nisaaskin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şub 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı nisaaskin
Hocam özel hastanede dediginiz gibi sadece idrar tahlili yaptilar daha sonra devlet hastanesinde yapilan gaita tahlilinde Gaita mikroskopisinde lökosit - eritrosit görülmedi. Gaita mikroskopisinde parazit-kist-trofozoit ve yumurta görülmedi. Gaita makroskopik olarak yumuşak, kan yok, mukus yok yazıyordu. Bu tahliller parazitin kesin tanısı için yeterlimidir bu tahlillere rağmen andozal şurup vereyim mi? Hocam zaman ayırıp sorularımiza ayri ayri cevap verdiğiniz için çok teşekkurler...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117847 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Verin.. Zira, onlarin dogru durust bir kaka incelemesi bile yapmaktan aciz olduklarini biliyorum..
|
|
![]() |
|
barbaros430 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Tem 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 135 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barbaros430
Hocam merhaba,
benim 4,5 yaşındaki oğlumunda arada karnı ağrıyor.gece ağzının suyu akıyor ve poposu kaşınıyor arada.bakıyorum kaşınınca ama bişey göremiyorum.geçen yıl ben de andozol 1 ölçek verdim.ama çocuğun feleği şaştı o ilaçtan sonra.ishal oldu.1 hafta ishali geçmedi.tesadüfmüydü bilmiyorum ama bu ilaç ishal yapar mı yada başka bir yan etkisi var mıdır. saygılarımla |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Andazol etkisi ile, barsaktaki parazitler olunce; "Cocugun felegi sasar"!!!!! Hatta kurdesen gibi allerjik urtiker dokuntusu olanlar bile vardir. Olu parazitler barsaklardan atilana kadar da ishal surer. Tekrar verin.. Bu "yan etki" barsaktaki parazitlerin miktari ile ilgilidir. |
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu parazit yetişkindede olabilirmi?
Eşim son aylarda bazı yemeklerden sonra "karnım ağırdı şunu yedim dokundu ,soğuk yedim karnımı ağrıttı "deyip bu mevsimde karpuzu bile oda ısısına getirip yer.Çok nane molla .Yoğurt tüketmez şişkinlik yapıyormuş. Acaba andazol denesek mi?Erkek 47 yaşında. Emeğinize sağlık teşekkürler. |
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Andazol; eriskinler icin tablet sekli var. Kullansin
bos yere alsa bile bir zarari olmaz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|