|
Zatürre mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Derin mira ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nis 2022 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Derin mira
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Saat 39 Dakika önce Saat 13:38 |
Kadir bey merhaba.sayfanjzi en hızlı şekilde okuyup anlamaya çalışıyorum.kizim 5 yaşında geçen sene WBC 24 CRP 140 çok şiddetli olmayan öksürük ve göğüs ağrısı 38 i geçmeyen ateş ile 8 gün hastanede yattı.4 gün önce yine 38 ateş hafif öksürük ile korkudan devlet acile gittim.dinleme bulgusu hisilti var dendi röntgen istendi solustte tutulum var yatış yapicaz hemen dediler.WBC sordum.WBC 9 CRP 32 deyince tedavi red edip ciktim.ertesi sabah kendi Dr na götürdüm.sonuclara baktı virutik enfeksiyon gibi duruyor 2 gün takip edelim dedi.dinleme bulgusu vardı ama.macrol 250 vantolin decort nebul Bronchipret verdi.ben sizi okuyinca dün nebulü kestim.sabah tekrar gittik dinleme bulgusu yine var kan tahlili ve röntgen istedi röntgen daha iyi dedi WBC 5 CRP 42 sonuçlar güzel böyle devam edelim 5 gün sonra kontrol dedi.kizimin genel durumu iyi yemek yiyor koşup oynuyor.sadece iki gün halsizlik mide bulantısı ve istahsizlik ateş oldu ilk zatürreeden yattığı zamanda yemek yiyordu genel halı iyiydi sizi okudukca içimde acabalar çoğalıyor.ilk zaturede wbc yüksekti tahlil sonucunu ve röntgeni size aticam hocam sisteme düşmedi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117835 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlaşılır gibi değil!!!
WBC düşük ve Türk doktorları HALA CRP gibi hiçbir özelliği olmayan ve her türlü hücre yıkımında yükselebilen bir değer ile antibiyotik yazabiliyorlar. Bu kadar büyük bir AHMAKLIĞIN bu kadar yaygın olmasının tek izahatı vardır, o da Türk Tıp Fakülteleri'nde bu şekilde eğitim verildiğidir. Sağlık sorunlarının düzeltilmesi isteniyorsa, mutlaka dışardan bu branşların uzmanı en iyi Prof. ların ikna edilip getirtilmeleri şarttır. Mevcutlarla hiçbir şeyin düzelemeyeceği aşikar! Eğer ilk hastalandığında o kahrolası antibiyotiği başlamasa idiniz bunlar olmayacaktı! Hadi antibiyotiği veriyor!!! NİYE bir de Astım ilaçları ve KORTİZON veriyor? Tabiiki de düzelme olmaz. Sabit Forum kısmından: 1- "Sahtekarlığın 3 Safhası" 2- " Teşekkür ve 1 senelik tecrübe" yazılarını okuyun. |
|
![]() |
|
Derin mira ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nis 2022 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Derin mira
Hocam peki bazı yazılarınızda anladığım kadarıyla wbc 17 den yüksekse antibiyotik gerekli yazmışsınız kızımın ilk zaturesi 24 tü wbc.balgamli öksürük ateş ve göğüs ağrısı vardı.yani kullanmamak mi gerekirdi antibiyotik.kafam karıştı.
![]() Bu ilk zaturesi Bunlarda kan değerleri hocam ben şimdi ne yapayım öyle korkutulduk ki ilk sefer yoğun bakıma kadar gider diye inanın şuanda kafam çok karıştı ama iyiki sizi okumisum bir kaç gün yayusi red etmisim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117835 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Onu demiyorum!!
"macrol 250 vantolin decort nebul Bronchipret verdi" Buradaki antibiyotik kullanımını diyorum! Ayrıca da; 19.Asır'da değiliz... Zatürre NİYE korkutucu hastalık olsun? Eğer bahsi geçen "Zatürre" bakteriel ise, verirsiniz antibiyotiği (ağızdan ilaç alabilene iğne bile gerekmez) olur biter! Viral ise, zaten tedavisi yok, kendiliğinden iyileşir. Kan sayımını anladım da; o bir sürü "Kan tahlilleri" NE OLUYOR? Her iki Akciğer Röntgeni NORMAL! Zatürre ile hiç ama hiç alakası YOK! Sizi dolandırmışlar. Zatürre'nin birinci şartı; Solunum sayısının dakikada 60 üstü olmasıdır. Laboratuvar deseniz; ayrı bir sahtekar! 5 yaş çocuğunun kan değerleri yanına "Erişkin Referans Aralıklarını" koymuş! Değerlerin tamamı yaşına göre normal. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Saat 33 Dakika önce Saat 19:44 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Derin mira
Şuan şoktayım hocayim.ilk zature denildiğinde damar yolu harici ağızdan dünya antibiyotik aldı 8 gün boyunca vantolin decort çabası.ciger sağ taraf tamamen kapnmis dediler.suanbcok üzgünüm.bugun yapılan tahlillere 10 bin TL ödedim bide.dr ekrandan açıp sol üstte tutulan yeri gösterdi ben anlamadım tabi.kizim birde 2 senedir alarji ve uminolojide takipte.bagisiklik değerleri düşük çıkıyor.alarji tespit edilemiyor geçen hafta genetik testine ve göğüs hastalıklarına gönderdi.gogus hastalıkları biraz daha takip edelim boşuna o ağır testleri yapmayalım dedi.2 yıldır ya boğaz ya kulak Burun hep dolu geniz akintisi hep var.oda yoruldu bende.yemesi güzel sebze yer meyve yer kofte bakliyat yer.110 cm 17.5 kilo herkes zayıf diyor üzülüyorum .cevaplarinizdan ve okuduklarimdan anladığım kadarıyla şuan kızıma hiç ilaç vermiyorum.sıcak buhar mi yapicam yoksa nebul ile serum fizyolojik mi.PLT değeri genelde yüksek çıkıyor bu bir sorun mu.cigerden gelen ses bulgusu her gripte normal mi.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|