|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
benay ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kas 2014 Konum: çanakkale Durum: Aktif Değil Puanlar: 36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 14:29 |
Sayın Hocam,
19.10.2014 doğumlu 4010 gr 52 cm baş çevresi 36.1 doğmuş bir kızım var ve sadece anne sütüyle besliyorum. Bugün aylık kontrolünde 4400 gr 57 cm baş çevresi 38 ölçüldü. hemşire, önce benim bebeği emzirmemi söyledi, mememi biraz sağıp çıkan süte ve çocuğun emişine baktı. iyi emdiğini ve sütümün de geldiğini söyledi ancak kilo alımının az olduğunu anne sütüne takviye olarak kaşıkla mama yedirmemi ve asla biberon vermememi tavsiye etti. eve gelince önce emzirdim sonra da 30 cc mamayı kaşıkla yedirdim, üstüne iki kez daha emzirdim ve 20 cc daha mama yedirdim (toplam 4 saatteki beslenmesi).emzirmeden sonra sütümü sağınca sadece 10 cc süt çıkarabildim, onu da kaşıkla içirdim. bebeğimin büyümesi yetersiz diye duyunca endişelendim fazla mı besledim acaba?eğer mama takviyesi yapmam gerekiyorsa ne kadar mama takviyesi yapmalıyım ? şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.
Düzenleyen benay - 19 Kas 2014 Saat 15:50 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117839 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebekler, dogduktan sonra, 300-400 gram kaybederler, 15. gun tekrar "Dogum kilolarina" varirlar...
Eksik bir sey yok. aynen devam edin, ac kaldigindan suphe ederseniz, anne memesinin ustune mama teklif edin. Ne miktarda takviye yapilacagini bilmemiz icin, Toplam gunluk ihtiyacdan, anne sutunun miktari cikarmak gerekir. anne sutunun miktarini bilemiyecegimiz icin, bu is; deneme-yanilma ile ayarlanir.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2014 Saat 23:18 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|