Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Hamilelik ile ilgili çocuklar ne düşünür?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHamilelik ile ilgili çocuklar ne düşünür?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Hamilelik ile ilgili çocuklar ne düşünür?
    Gönderim Zamanı: 17 Şub 2010 Saat 11:23
İyi günler Özlem Hanım,
Çok kuruntulu bir insan değilim ama geçtiğimiz günlerde yaşadığımız bir konuyu sizinle paylaşıp görüşünüzü almak istedim, bu kadar detay konularla sizi yorduğum için kusuruma bakmayın.

2 yaşında bir kızım var. Geçtiğimiz günlerde evimize tesadüfen iki hamile arkadaşım geldi, birinin karnı oldukça belirgin diğeri hafif bir göbek şeklinde ve muhtemelen hamilelikleri ile ilgili konuştuk. 30 dk kadar sonra kızım sessiz bir ortamda bana "benim karnımda bebek yok" dedi. Bende bir anda neyi nasıl anlatacağımı toparlamadan "evet kızım senin karnında da bebek yok benimkinde de, büyük teyzeler-annelerin karnında olur" dedim ve konu kapandı. Daha öncede benim hamile resimlerimi görmüş ama hiç ilgilenmemişti bende ilgisini çekmemiş bir konu ile ilgili uzun uzun anlatmayı pek düşünmedim açıkcası.

Şimdi çok yakınımız olan komşum hamile (ikiz), kızım ona çok düşkündür, doğduğundan beri haftada en az iki gün görüşürler. Arkadaşım kızıma "karnımda ne var biliyor musun" diye sormuş, kızım "bebek var" diye cevap vermiş. Hamileliği çok yeni 5-6 haftalık ama muhtemelen bizi duymuş yada önceki hamileleri unutmamış... Kızım bu arkadaşımın bebeklerini muhtemelen kıskanacak çok sık bir aradayız ve onlarla çok yakındı, bende hamileliği ilerledikten sonra bu durumu anlatmaya ve onu hazırlamaya çalışacaktım ama çok erken ve beklemediğim şekilde gelişti olaylar...

Bir de elimde olmadan sürekli arkadaşımı uyarıyorum; aman kucağına alma, dikkat et kendini unutma vb. sanırım kötü bişey yapıyorum, kızım mutlaka duyuyor ama arkadaşım çok zor hamile kalabildi ona bişey olmasından çok korkuyorum. Kızım da durumun farkındaki her zaman üzerine atlar dururdu hiç yapmıyor ama ben durduk yere aralarını bozup birde kıskançlığı tetikler miyim diye düşünüp duruyorum.

Hamilelik çocukların kafasını karıştırırmı, gereksiz bilgi mi vermiş oluk, yoksa kızım bu kadar detayla ilgilenmeyecek kadar küçük mü?

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
syg.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2010 Saat 16:03
çocular 3 yaşından sonra "ben nasıl dünyaya geldim" tarzı soruları sormaya başlarlar. kızınız çevrsinde hamileler olduğu için bu soruları erken sormaya başlamış. anne ve bab bribirlerini çok sevidikleinde ikisinin çocuğu olur ve annenin karnındaki yatakta çocuk yavaş yavaş büyür şeklinde kısa ve net bit açıklama yapabilirsiniz. büyük olasılıkla şimdilik başka soru sormayacaktır. o sormadan ayrıntılara girmeyin. yaşı büyüyüp sordukça ufak ayrıntılar eklersiniz.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.