Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ödevler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumödevler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Konu: ödevler
    Gönderim Zamanı: 26 Şub 2011 Saat 21:15

Merhabalar,

Benim 2. sınıfa giden oğlum ders çalışmaktan pek hoşlanmıyor. Bende yardımcı olup sevdirmeye çalışıyorum ama kendi kendine yapma aşamasına daha tam geçemedik. ConfusedBen odasında tek başına yapması gerektiğini anlamadıklarını bana sorması gerektiğini söylersem o zaman yapıyor.Ama hep söylersem bu oluyor.Confused Kendi haline bırakırsam yani hiçbirşey demezsem çok geç saatlere bırakıyor . Ertesi günü uykusuzluk sorunu yaşıyor. Bunu bir türlü aşamadık. Kısacık bir ödevini erteliyor veya oyalanarak yapıyorConfused. Buda çok zaman alıyor…

Bu sistemde  yanlışta olsa erken yaşlarda test çözmeye başlaması lazım. Anlatıyorum ama sanırım o isteği uyandıramadık Kendi odasından çok oturma odasında bizim yanımızda yapmayı daha çok seviyor. Biz hiçbir zaman onun ödevlerini yapmadık yanımızda  da kendisi yapıyor  ama   çok istekle değil..

Dersleri çook iyi.  Hatta öğretmeni Bilim ve Sanat Merkezi için onu seçmiş. Ama  çalışmadan nereye kadar.. 

Bu ödev sorumluluğunu vermek için neler yapabiliriz..Sadece ödevde değil diğer şeylerdede genelde biz söylüyoruz. Aksi halde oyundan aklına bile gelmiyor... Dişlerini fırçala oğlum, odanı toplarmısın oğlum,… .

Confused.biz bunları söylemeden yapsın istiyoruz.
Acaba erken mi erken değilse neler yapabiliriz....  
Bu konuda önereceğiniz güvenli  bir kaynak  var mı? Şimdiden teşekürler..

Düzenleyen sengul - 26 Şub 2011 Saat 21:16
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2011 Saat 22:51
Ödev yapmak çoğu çocuk için pek sevimli bir etkinlik değildir. özellikle de onun yerine tv izlemek ya da oyun oynamak varken. Ödevlerini yaparken sizi yanında istemesi belki de kendinden emin olmamasıyla ilgili olabilir, sürekli doğru ya da yanlış diye uyarı vermeniz onu size daha çok bağımlı yapacaktır. İkinci sınıf için tek başına ödev yapma alışkanlığını yavaş yavaş kazanması gerekmektedir. Bunun için ödevlerini erken bitirdiğinde ve hatırlatmadan yaptığında ödüllendirin, neden ödüllendirdiğinizi belirtin. "Bugün ödevlerini erken bitirdin seninle oyun oynamaya zamanımız kaldı, yatana kadar oynayabiliriz" demeniz bir sonraki gün için çocuğunuzu motive edecektir. Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.