|
Ayakta su toplama hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yetopal ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Saat 11 Dakika önce Saat 14:38 |
Merhaba Hocam, 37 yaşında bir erkek takipçinizim. Çocukluğumdan beri özellikle yaz aylarında ayaklarımda su toplama sorunu yaşıyorum. Ellerimde ise bu durum daha nadir olmakla birlikte, uzun süreli kazma, kürek gibi alet kullanımlarında ortaya çıkabiliyor. Vücudumun başka bir bölgesinde böyle bir sorun olmadı. Kış aylarında ise çok ekstrem bir durum olmadıkça bu problem yaşanmıyor; fakat yazın dışarıda yaptığım etkinlikler sırasında ayaklarımın çeşitli yerlerinde su topluyor. Bu durumla ilgili ailem çocukken birkaç kez doktora götürmüştü. Doktorlar tedavisinin olmadığını söylemişti, öyle hatırlıyorum. Askerlik öncesinde de birçok doktora başvurdum. Ailede benden başka böyle bir rahatsızlığı olan olmadığı için çeşitli tahminlerde bulunuldu; sonuç olarak Epidermolysis Bullosa Simplex hastalığının en hafif formu olabileceği değerlendirildi. Askerlik sırasında bir üniversite hastanesine başvurdum; terlemeyi azaltıcı bir krem verdiler. Ağustos ayında, bot giydiğim dönemde bu krem şikayetlerimi hafifletmişti. Üniversite yıllarımda bu konuyu daha detaylı araştırmaya başladım. Şu anda sosyal hayatımda çok fazla yürümem gerekmediği için son birkaç yıldır pek yaşamıyorum, nadiren tek bir noktada su toplama şeklinde olabiliyor. Şu anda 5 yaşında bir çocuğum var ve onda da benzer bir durum söz konusu. Çok hareketli olduğu için yaz aylarında ayağında haftada bir iki kez su toplama meydana geliyor. Kendi araştırmalarım doğrultusunda, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında prospektüsüne uygun şekilde Kendim için bir iyontoforez cihazı aldım ve şu anda deniyorum. Eğer fayda sağlarsa, çocuğum belli bir yaşa geldiğinde bu yöntemin yan etkilerinin daha az olacağını düşünerek onda da kullanmayı planlıyorum. Bu rahatsızlık oldukça nadir olduğu için genellikle doktorlar yeterli bilgiye sahip olmuyor. Ancak sizin görüşlerinize ve tecrübelerinize çok güveniyorum. Bu nedenle size danışmak istedim: Çocuğuma uyguladığım İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim. Benim bu süreçte araştırdığım makaleler bu makalede derlenmiş(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK1369/), "In the following studies,
small sample sizes limit the statistical validity and generalizability of the
results; however, given the lack of effective treatments for EBS, these
potentially helpful treatments should be considered:
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117324 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
NIH; en çok güvendiğim ve takip ettiğim kuruluşlardan biridir.
Teşhis ve yazılanlar doğrudur. Elidel merhem (sirolimus benzeri) kullanılabilir. Günde 2 defa sürün. mTOR (mammalian Target of Rapamycin) inhibitörü olarak çalışır.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Saat 46 Dakika önce Saat 16:03 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|