Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - surekli aglama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsurekli aglama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: surekli aglama
    Gönderim Zamanı: 15 Oca 2018 Saat 17:41
merhaba dr bey arkadasim icin soruyorum.8 aylik bebegi var. 2 ay once ek gidaya gecmis ama cocuk yemiyormus. yemegi agzinda tutuyormus ve 45 dk kadar. sutum yeterlimi bilmiyorum diyor, sonucta yemeden sadece emiyormus.  ve surekli, gaz sancisi gibi , agliyormus. 
 ne yapabilotim diye soruyor?  
tesekkur ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117858
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2018 Saat 20:00
Sadece anne sutu ile beslemede; benim annelerim arasinda,   REKOR: 2 senedir... Ama, 1982'den beri 6
anne basarabildi!!
SAKIN; Turk doktorlarinin yalanlarina kanmayin.. Kilosuna bakin, kilosu normal veya fazla ise SAKIN ek
gida baslamayin..
Turk cocuk doktorlarinin bu "Ek gida" sevdasinin sebebi:
6. aydan sonra asilar bittigi icin, aileler doktora eskisi gibi her ay gitmemeye baslarlar.. 
Onlari tekrar her gitmeye mecbur birakmanin en etkili yolu; "Sebze corbalaridir"!!!!!
Her ay farkli corba anlatacaklar....  "-Obur ay mutlaka gelin, corbalarina Maydanoz ilave edecegiz..."
sacmaligi gibi sacmaliklari dinleyeceksiniz..
Siz benim beslenme ile ilgili anlattiklarimi okuyun.. 

Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2018 Saat 20:16
diger yazdiklarinizada bakacagim. kiz bebek 2 kilo dogmus. boy 65 kilo 6600 normal mi ? surekli aglamalarinin sebebi ne  olabilir ? tesekkur ederim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2018 Saat 20:30
8 aylik olmus bir bebek, ac kaliyorsa(!), ilk baslanilacak olan  gida, "kutu sutleri" olmalidir..  ONCE bir sut
deneyin.. Bakalim bir problem cikacakmi??? Cikmiyorsa, devam edersiniz, her gun miktar ve ogun sayisini
arttirirsiniz. SAKIN Turk doktorlarinin sut aleyhindeki yalanlarina inanmayin..Dun anlattim, o yaziyi bulup
okuyun..

Gerisi eski maillerde cok anlatildi, oradan okuyun.. 
Her gun banyo yaptirin, cocugu az giydirin, sakin terletmeyin.. Cok terlettiniz ise, su kaybi olusmus
olabilir, arada bir su teklif edin, istedigi kadar icsin. 

Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2018 Saat 20:46
dunku yaziniza baktim hemen , arkadasa gonderdim. ayrica kilo boy tablonuza da baktim, bebegin kilo ve boyu az gözüküyor. burdaki dr.lar gelisim geriligi demis. ve hergun 2 tane smilac 200 ml enerji icecegi vermis. ama bebek icmiyormus.siringayla bile denemis. 
Yukarı Dön
kubkub Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kubkub Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Oca 2018 Saat 21:00
dunku yaziniza baktim hemen , arkadasa gonderdim. ayrica kilo boy tablonuza da baktim, bebegin kilo ve boyu az gözüküyor. burdaki dr.lar gelisim geriligi demis. ve hergun 2 tane smilac 200 ml enerji icecegi vermis. ama bebek icmiyormus.siringayla bile denemis. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2018 Saat 04:27
O tablo: 3.5kg dogmus bebekler icindir..   
Kucuk doganlar, bu degerlerin altindadirlar.. 
Muhim olan, geriden de gelse, muntazam kilo alma varmi; ona bakilir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.