Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
|
Konu: ateş Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 13:02 |
Kadir Bey Merhaba
Oğlum 15 aylık,dün gece ağlayarak uyandı,ateşi çok yüksekti,kulaktan ölçmeme de izin vermedi,ama ucundan baktığımda bile derece 38-39 arası birşeydi ,ağzından nefes aldı ve bütün gece inledi,yakasına co..mi.. sürdüm,kokudan rahatsız oldu ve hep yakasını çekiştirdi,ben sizin bütün ateşle ilgili yazı ve sorularınızı okumuştum,teorik olarak ne yapmam gerektiğini bildiğimi sanıyordum.ateşi düşürürsem mikropların işini kolaylaştıracağımı düşündüm ve hiçbirşey vermedim,öksürük ve burun akıntısı yoktu,bütün gece sabaha kadar inledi ve ara ara ağladı.sabah ateşi düşmüştü doktora götürmedim henüz,antibiyotikvs ilaç kullanmaktan da korktum.sabah kahvaltısını da yapmadı ve sürekli kucakta durmak istiyor,sizce ne yapmalıyım?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117835
|
Gönderim Zamanı: 26 Ara 2008 Saat 14:28 |
Ateşli hastalık bakteriyel olursa, antibiyotik gerekebilir. Bunun için genede bir doktorun görmesi lazımdır. Eğer şüphede iseniz, bir kan sayımı yaptırıp bana yazın, yardımcı olmaya çalışırım.
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:02 |
Kadir Bey Tekrar Merhaba
5 gün önce oğlumun bahsettiğim ateşi birdaha hiç yükselmedi fakat yerini şiddetli öksürüğe bıraktı,öksürürken bazen kusuyor,çok sık olmamakla birlikte hapşırık da var,burun akıntısı yok ama gece burnu kapanıyor,limonlu bal veriyorum,sizce bu tablo basit bir soğuk algınlığı olabilir mi?yoksa bakteriyel bir durum olabilir mi?ağız kokusu yok,
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:03 |
Basit bir "grip" ...Aynı şekilde devam edin.Gördüğünüz gibi pek çok hastalık antibiyotiksiz iyileşebiliyor.
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:15 |
Kadir Bey
Son bir sorum daha olacak,bebeğimin burnu tıkandığı için eczaneden hem vi..ks hem de co.. m.x almıştım,fakat vi..ks in prospektüsünde 2 yaşın altındaki çocuklar için kullanılmamalıdır yazıyor,annelerin burun açma yöntemlerine baktığımda hep vi...ks i sıcak su ile karıştırıp kullanıyorlar,sizin fikrinizi öğrenebilir miyim?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Ara 2008 Saat 10:22 |
Tehlikeli olan, Vicks'in burun içine sürülmesi veya en kötüsü, yedirilmesidir. Biliyorsunuz, bizim "mucit" nineler, ikide bir böyle cevherler yumurtlarlar, onlar tehlikelidir. Vick, fındık büyüklüğünden fazla olmasın, ayrıca, Cold-mix ondan daha iyi..Ayrıca başka yeni bir ilaç daha var. "SiccNasal" diye bir Merhem var, bunu bebeklerin burun deliğine azıcık (mercimek kadar) sürüyorsunuz, gece çok rahat uyuyor. (Yeni ilaç'ya gene eczacılarla kapışacağız....)
|
 |