|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
EMEL09 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Gönderim Zamanı: 15 Eki 2007 Saat 16:29 |
İYİ GÜNLER,
BEN 28 HAFTALIK BİR ANNE ADAYIYIM.YAKLAŞIK 3 .5 HFT ÖNCE 50GR OGTT ŞEKER TESTİ YAPILDI.POZİTİF ÇIKTI.3 GÜN SONRA AÇ KARNINA TEKRAR BU SEFER 100 GR OGTT YÜKLEMESİ YAPILDI.BU YÜKLEME YAPILMADAN ÖNCE AÇ OLARAK KAN ALINDI.YÜKLEME YAPILDIKTAN SONRA 60 DK 120 DK 180 DK ARA İLE KAN ALINDI.60 DK DA 227 ,120 DK 203,180 DK 180 DEĞERLERİ ÇIKTI VE DOKTORUM BENİ DİYETİSYENE YÖNLENDİRDİ.BU 3-5 HFT ZAMAN ZARFINDA KİLOM SABİT KALDI.DİYETİSYENİN ÖNERİLERİNE UYARAK YAŞAMIMI SÜRDÜRÜYORUM.YANLIZ KAFAMA TAKILAN ŞEY BU DURUMDA OLAN BİR ANNE ADAYININ NELER YAPMASI LAZIM ŞEKERİMİ KONTROL ETMEM GEREKİYOMU.BU ZAMAN ZARFINDA HERHANGİ BİR ÖLÇÜM İSTEMEDİ NE KADIN DOĞUMCUM NEDE DİYETİSYEN BU DURUMUMUN GEBELİĞİME NE GİBİ ETKİLERİ OLUR BUNDAN SONRA GEBELİĞİM SÜRESİNCE NE GİBİ TESTLER YAPTIRMALIYIM.BU KONULARDA BENİ AYDINLATABİLİRSENİZ ÇOK MUTLU OLACAĞIM.ÇALIŞMALARINIZDA BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM.
EMEL
|
|
![]() |
|
Dr.HuseyinMutlu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 155 |
![]() |
Merhaba,
Sizin değerler oldukça yüksek. Takipte belki de insülin gerekecektir. Olayı çok ciddiy almalısınız. 200 üzerindeki değerler ki sizde 2 değer 200 üzerinde, daha yakından takip edilmelisiniz. Diyetiyen değil, bu işi iyi bilen bir Diabet Uzmanı sizi takip etmeli.
Bununla ilgili yazımı okumadıysanız okumalısınız
|
|
![]() |
|
EMEL09 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() |
MERHABA, ÖNCELİKLE CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.BUNUNLA İLGİLİ YAZINIZI SİTE İÇERİSİNDE Mİ BULACAĞIM.YAZINIZA NASIL ULAŞABİLİRİM.BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
İYİ ÇALIŞMALAR.
|
|
![]() |
|
ruyacan ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Eki 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
![]() |
merhaba Emel Hn doktor bey zaten size bilgi verecektir. Ancak ben de naçizane bişeyler söylemek istedim Benim oğlum şuanda 49günlük ve gebelik sırasında bende de hamileliğe bağlı şeker çıktı. Bana da diyet verdiler oldukça düzenli bir şekilde diyetime devam ettim.Ve de hergün şeker ölçme cihazıyla yemeklerden önce ve yemeklerden sonra şekerimi ölçtüm.Gebelikte şeker seviyeniz yüksek olursa bebeğiniz olması gerekenden daha iri bir bebek olabilir ve allah korusun ileride şeker hastalığına yakalnma riski artabilirmiş. Bu nedenle şeker seviyenize çok dikkat etmelisiniz.bir de makarna, pilav, meyve suları, beyaz ekmek daha doğrusu tüm karbonhidratlar şeker seviyenizi çok yükseltiyor. gebelikten 1 ay sonra tekrar şeker yüklemesi yapılarak normale dönüp dönmediğinizi belirleniyor. Geçmiş olsun. |
|
![]() |
|
![]() |
İYİ GÜNLER RUYACAN,
ÖNCELİKLE EVLADINIZI ALLAH BAĞIŞLASIN.SONRADA SİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM.BANA DİYET VERDİLER AMA HERGÜN ŞEKERİMİ ÖLÇMÜYORUM.DÜN ÖLÇTÜRDÜM.DOKTORUM DEĞERLERİMİN NORMAL OLDUĞUNU DİYETE DEVAM ETMEMİ SÖLEDİ.BU BİZİ SEVİNDİRDİ TABİKİ.NASIL DOĞUM YAPTINIZ SEZERYANMI NORMAL DOĞUMMU.BİDE BEBEKTE DOĞUM GERÇEKLEŞİNCE HERHANGİ BİR SORUN OLDUMU.YANİ ŞEKERİ FALAN DÜŞTÜMÜ.YOĞUN BAKIMDA FALAN KALDIMI.VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.SAĞLICAKLA KALIN.
İYİ GÜNLER.
|
|
![]() |
|
Dr.HuseyinMutlu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mar 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 155 |
![]() |
http://www.anneoluncaanladim.com/yazi.asp?id=100
Yazı yukarıdaki linktedir...
İyi haftasonları
|
|
![]() |
|
sezi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eki 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 29 |
![]() |
öğün öncesi 85in 1,saat tokluk140 ın
2,saat tokluk120in altında olmalı
bu değerleri her gün her öğünde ölçmelisiniz neredeyse sadece diyet yapmak yetmeye bilir
|
|
![]() |
|
![]() |
|
sezi ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eki 2007 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 29 |
![]() |
ayrıca bundan önce bir dahiliye diyabetologla irtibata geçin kendi başınıza çözemezsiniz kadın doğumcu da yeterli değildir bence
ben de gestasyonel diyabetli idim insülin kullanmak zorunda kalmıştım
ama bbeğim çok iyi şimdi henüz gebelik haftanız erken biran önce uzmana görünürseniz bişeycik olmaz
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|