Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - pnömokok
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumpnömokok

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ef Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: pnömokok
    Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 18:03
merhaba.3,5 aylık bebeğim var.aileden çok yakın bir bireye bu yıl hacda zatürre teşhisi konuldu.şu an tedavi görüyor.ama ben bulaşıcı olduğunu ve ömür boyu o bakteri yada virusu kişinin taşıdığını b iliyorum.çocuğumu nekadar süre uzak tutabilirim.hastalık bulasırmı.çocuğum adına ne yapmalıyım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117258
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 20:21
    "ama ben bulaşıcı olduğunu ve ömür boyu o bakteri yada virusu kişinin taşıdığını b iliyorum. "
Yanlis biliyorsunuz....
Bakteriel Zaturre; 10 gunluk bir hastaliktir. 10.gun sonunda, ya hastalik yoktur, yada HASTA yoktur...
Diger Virutik Zaturreler; biraz daha uzun surerler ama sonunda yok olurlar. Bir tek bazi cahil doktorlarin bu hastalara 'KORTIZONLU" ilac ve spreyler vermesi ile hastalik yerlesir ve cok uzun sure vucuttan gitmezler.. BUTUN zaturreler de; hastalik oksurme ile bulasir. Oksurmeyen hasta, hastalik bulastirmaz. Tabiii, opmemek ve ayni catal-kasigi kullanmamak sarti ile..
Benim bu konudaki makalelerimi; Yazarlar bolumunden okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Eki 2013 Saat 20:22
Yukarı Dön
ef Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2013 Saat 08:03
size nekadar teşekkür etsem azdır.çok sagolun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.