|
Lenf nodları ve şişlik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Yousterc ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Tem 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Haz 2025 Saat 11:51 |
Hocam merhabalar
7 yaş kızımın boynunda her iki yanda beliren dokununca ağrıyan şişlikler fark edip hastaneye koştuk bayram günü. Ultrason baktılar ve 10 günlük antibiyotik sonrası tekrar bakalım dendi. Ben hemen sizin yazilarinizi okudum ve sizin söylediğinize göre tehlikeli bi durum olmadığına kanaat getirdim. Şunu soracağım, antibiyotik kullanımı sonrası gözle görülür bı küçülme oldu, bı taraftaki kayboldu nerdeyse. Antibiyotige devam etmeli miyiz , kontrole gitmeli miyiz? Böyle durumlarda annelerin halini bilirsiniz... Şimdiden teşekkürler Ultrason raporunda yazanlar şöyle; Boyun anavasküler yapilari patenttir. Bilateral parotis-submandibuler bez morfolojileri, boyutlari ve ekojeniteleri tabiidir Bilateral servikal lenfatik zincirde Level 2A-B, 3 düzeylerinde solda en büyügü Level 2A'da 24,5*9mm, sagda en büyügü Level 2A'da 26*8mm boyutunda santral yagl hilusu silinmis izlenen bazilariin round indeksi artmis multipl LAP ve lenf nodlari izlendi. Enfektif / enflamatuar hastalk açisindan klinik lab korelasyonu ve sonografik kontroli önerilir. Tiroid bezi normal boyutlarda olup parankim ekojenitesi homojendir. Bilateral paratiroid lojlarda patolojik görünüm izlenmedi. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117187 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2-3 hafta evvel geçirilmiş bir enfeksiyona ne diye "antibiyotik" verilir ki!! Saçmalık.
küçülme, zaten olacaktı. Boşuna antibiyotik verip de barsaklarını bozmayın.
|
|
![]() |
|
Yousterc ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Tem 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler hocam dediğiniz gibi yaptık
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|