Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gaz & Karın Ağrısı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 11 aylık gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum11 aylık gaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spala Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 41
Mesajın Direkt Linki Konu: 11 aylık gaz
    Gönderim Zamanı: 29 Şub 2012 Saat 12:18
hocam yaklaşık 1 ay önce size hala gaz sancısı çeken kızımla ilgili sormuştum. kucağınızda biraz fazla tutun bir takip edelim demiştiniz. denedim bir süre evet kucağımda daha rahat çıkarıyo gibi ama geceleri pek farketmedi. arada 1 hafta gibi rahattı. o dönem kakasını da daha düzenli yaptı. ama niye böyle oluyor? niye birtürlü geçmiyor. dr. a götürdük. kakada parazit olabilir dedi ama henüz kakayı vermedik. fakat ben kakasında herhangi birşey göremedim. ilk kızımda 2 yaşına kadar yaşamıştık. ne yapacağımı şaşırdım. bu yüzden uykusu yemesi çok düzensiz ve çok huzursuz. teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
spala Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Mar 2012 Saat 17:17
hocam amip falan gibi birşeyler olabilir mi acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117827
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 02:56
Bu yasta ne Amip nede baska bir parazit olmaz. Olsa da "gaz sancisi" benzeri sikayetler olmaz. Mutlaka bir "teknik hata" yapiliyordur.
Yukarı Dön
spala Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 18:32
hocam teknik hata derken? muayeneyle mi ilgili benimle mi ilgili? benimle ilgili şöyle bir bilgi verebilirim size. sabahları 4-5 tatlı kaşığı kadar meyve püresi yiyor. içinde bazen az yumurta sarısı bazen az peynir oluyor. öğlenleri kıymalı sebze yemeği 100 gr kadar ve 2 saat kadar sonra yoğurt. bazen akşamları iyi pişmiş muhallebi yiyor 100 gr kadar. onun dışında saat başı emmek istiyor memede rahat gaz çıkarıyor. gazını çıkarınca memeyi bırakıyor.
 1)sık mı beslenmiş oluyor acaba emmeleriyle beraber. ama sütüm çok az.
2)öyle ise bu yaşta arasını ne kadar tutayım?
3)ve bir de hocam bu gaz sıkıntısının önemli bir sorun olup olmadığını nasıl anlıycam. hiç doğru dürüst bilgi vermiyorlar.

çoook teşekkür ederim hocam.
Yukarı Dön
spala Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 18:32
ha bir de hocam kızımım 11 aylık kilosu 8,900 boyu 73,5 cm
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117827
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2012 Saat 19:17
Boy ve kilosu iyi. Fazla beslenmeyi gosteren bir durumu da yok. Meme verme saatlerine kafanizi takmayin, istedigi zaman alsin. Bir "pankreas enzimleri eksikligi" olabilir. Gunde 1 defa "Festal" drajeyi, alabilirse badem sekeri yer gibi, alamazsa bir havan icinde ezip verin, sonucu 3-5 gun sonra goruselim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.